Service
Winkelwagen
Menu

Milbemax

Het ontwormen van jouw hond of kat is niet alleen belangrijk voor zijn maar ook voor jouw gezondheid. Niet alle soorten wormen zorgen voor klachten.

Meer informatie

1 - 4 van 4 Producten

Bij lage aantallen spoel-, lint- en zweepwormen kan jouw huisdier de worm met zich meedragen zonder dat hij of jij hier iets van merkt. In andere gevallen kunnen vage klachten zoals gewichtsverlies, verminderde conditie, doffe vacht, anale jeuk en milde darmklachten zichtbaar worden.

Eenvoudig ontwormen

Om jouw hond of kat te ontwormen kun je Milbemax gebruiken. Er zijn verschillende tabletten van Milbemax verkrijgbaar die bescherming bieden tegen de meest voorkomende wormen in binnen- en buitenland. De pilletjes kunnen als beloning of over het voer gegeven worden. Om acceptatie door jouw hond of kat te vergroten, is de buitenste laag voorzien van een smakelijke coating. Verder heeft Milbemax ook speciale kauwtabletten die erg op hondensnoepjes lijken. Deze tabletten hebben een smakelijke kipsmaak, waardoor jouw hond deze sneller zal accepteren!

Milbemax

Ook voor jonge honden

Milbemax ontworming is ook geschikt voor jonge honden en katten. Kittens mogen de ontwormingstabletten van Milbemax toegediend krijgen wanneer ze 6 weken oud zijn en zwaarder zijn dan 0,5 kg. Voor puppy’s geldt een leeftijd van 2 weken en een lichaamsgewicht van 0,5 kg.

Frequentie van ontwormen

  • Puppy’s tot 6 maanden oud: Het is belangrijk om puppy’s in de eerste levensfase goed te ontwormen. Er wordt aangeraden om puppy’s te ontwormen op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Daarna moeten de pups maandelijks ontwormd worden tot ze de leeftijd bereikt hebben van 6 maanden.
  • Kittens tot 6 maanden oud: Bij kittens wordt er geadviseerd om te ontwormen op 3, 5 en 7 weken leeftijd. Ook daarna geldt dat er maandelijks ontwormd moet worden tot ze de leeftijd van 6 maanden bereikt hebben.
  • Honden vanaf 6 maanden oud: Voor volwassen honden geldt de richtlijn om 4 keer per jaar te ontwormen. Honden die jagen of in een gebied leven waar de vossenlintworm voorkomt (Zuid-Limburg, Oost-Groningen, de Ardennen en delen van Duitsland), kunnen frequenter ontwormd worden als dat noodzakelijk is.
  • Katten vanaf 6 maanden oud: Bij volwassen katten geldt de richtlijn om 4 keer per jaar te ontwormen.