Service
Winkelwagen
Menu

Hygiëne voor Kleindieren

De juiste inrichting van het verblijf van jouw huisdier is zeer belangrijk. Ieder knaagdier, konijn, vogel of terrariumdier benodigt een andere inrichting dat aansluit bij de oorspronkelijke, natuurlijke omgeving van het dier. Zo zal het dier zich prettiger voelen in het verblijf.

Meer informatie

1 - 24 van 25 Producten

Omgeving

Voor gerbils en chinchilla’s is het bijvoorbeeld van belang dat er badzand beschikbaar is. Het baden in het zand verzorgt de vacht van het dier en zorgt voor een schone en gezonde huid. Diverse soorten knaagdieren en konijnen vinden het prettig dat er nestmateriaal in het verblijf ligt. Zo kunnen ze het verblijf helemaal eigen maken. Voor zowel alle knaagdieren, konijnen en diversen soorten terrariumdieren is bodembedekking essentieel.

Handen wassen

Zorg ervoor dat jij en jouw kinderen altijd de handen wassen na het aaien van of knuffelen met dieren. Dieren kunnen diversen ziektekiemen met zich mee dragen. Uiteraard is de kans klein dat jij of jouw kinderen daadwerkelijk ziek kunnen worden van deze ziektekiemen. Door middel van deze eenvoudige hygiëne maatregel wordt de kans hierop aanzienlijk verminderd.

Schoonmaken

Vergeet niet dat je naast het verblijf van jouw dier ook de omgeving van het verblijf moet reinigen. Een goed neutraal schoonmaakmiddel is bijvoorbeeld Capturine Pets Bio-Cleaning. Dit is een product wat op enzymatische wijze geurbronnen elimineert.

Geur verwijderen

Alle dierverblijven kunnen voor geuroverlast zorgen. Naast regelmatige reiniging van het verblijf en de omgeving van het verblijf zijn er ook andere manieren om nare geurtjes te vermijden. Medpets beschikt over een diverse sprays en schoonmaakmiddelen die geurtjes in het verblijf neutraliseren. Deze middelen zijn 100 procent veilig voor mens en dier.