Service
Winkelwagen
Menu

Hill's R/D

Hill’s r/d Weight Reduction is speciale dieetvoeding voor honden en katten met gewichtsproblemen.

Meer informatie

1 - 3 van 3 Producten

Is jouw huisdier te zwaar?

Bijna de helft van alle honden en katten in Nederland en België heeft overgewicht of obesitas. Omdat overgewicht meestal geleidelijk ontstaat, kun je het gemakkelijk over het hoofd zien. Vaak realiseren we ons niet dat onze huisdieren te zwaar zijn. Eén of twee pondjes extra kunnen al een enorm verschil maken voor de gezondheid, het algemeen welzijn en de levenskwaliteit van je harige vriend.

Er is een eenvoudig testje dat je kunt uitvoeren om na te gaan of jouw huisdier te zwaar is. Plaats simpelweg je handen op de zij van je hond of kat en begin met voelen. Zijn zijn ribben moeilijk of helemaal niet voelbaar? Dan is hij waarschijnlijk te zwaar. Daarnaast kun je ook de volgende signalen waarnemen:

  • Je huisdier zijn taille is niet meer duidelijk zichtbaar
  • Je huisdier heeft problemen met lopen en/of beweegt traag
  • Je huisdier is kortademig
  • Je huisdier heeft last van een slecht humeur
  • Je huisdier slaapt opvallend meer dan gewoonlijk

Heeft jouw huisdier overgewicht? Dan is het belangrijk om stappen te ondernemen. Vertoont jouw geliefde vriend geen tekenen van overgewicht? Ook dan blijft het belangrijk om regelmatig gewichtscontroles bij je dierenarts te laten uitvoeren!

Wat zijn de oorzaken van overgewicht?

Toename in gewicht is het gevolg van de toename van lichaamsvet. Meestal is een combinatie van te veel eten en te weinig beweging daar de oorzaak van. Ook andere factoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van overgewicht, denk aan leeftijd en ras, maar bijvoorbeeld ook castratie/sterilisatie of medische problemen.

Waarom is overgewicht ongezond?

Overgewicht heeft ontzettend veel invloed op de gezondheid van jouw harige vriend. Het speelplezier van je huisdier kan letterlijk gaan lijden onder zijn gewicht – en dat is nog maar het topje van de ijsberg! Overgewicht kan gepaard gaan met de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen, zoals diabetes mellitus (suikerziekte), osteoartritis (vorm van artrose), blaasstenen en hartaandoeningen. Bovendien kan de levensverwachting aanzienlijk verkorten.

Hill’s r/d Weight Reduction

Goede voeding speelt een belangrijke – al dan niet de belangrijkste – rol bij de behandeling van overgewicht bij je huisdier. Een gebalanceerde voeding, zoals r/d Weight Reduction van Hill’s, is een essentieel onderdeel van een actieve en gezonde levensstijl.

De speciale dieetvoeding bevat een verlaagd calorie- en vetgehalte en helpt zo gewichtsverlies te bevorderen. Om een vol en verzadigd gevoel te creëren bij jouw hond of kat, is het voer verrijkt met voedingsvezels. Ter ondersteuning van de vetverbranding én voor het behoud van de spieren is er L-carnitine toegevoegd.

Hill’s r/d Weight Reduction is zowel voor honden als katten verkrijgbaar. Voor kleine, te zware hondjes is er Hill’s r/d Mini Weight Reduction.

 

Is jouw huisdier te zwaar? Neem het niet te licht op en bekijk Hill’s r/d Weight Reduction snel op Medpets.nl!