Emeprid orale oplossing

Emeprid orale oplossing

Emeprid Orale Oplossing is een recept plichtig product. Helaas betekent dit dat wij dit product volgens de wet niet meer mogen verkopen. Ben je op zoek naar een vergelijkbaar alternatief? Neem dan contact op met ons veterinaire team!

Emeprid orale oplossing dient ter voorkoming en behandeling van braken, misselijkheid en braakneigingen bij honden en katten.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie

Productinformatie

Voor honden (vanaf 10 kg) ook verkrijgbaar als Emeprid tabletten.

Let op: alleen gebruiken bij noodzaak en na overleg met uw dierenarts.

Indicaties:

 • Braken en braakneigingen
 • Ter preventie hiervan na operaties of ten gevolge van bepaalde medicijnen
 • Ter bevordering van de peristaltiek bij maagontledigingsstoornissen ten gevolge van vertraagde motiliteit (Emeprid verhoogt de snelheid waarmee de maag geledigd wordt).

Misselijkheid en braken zijn frequente problemen bij honden en katten. Er zijn talloze oorzaken voor het ontstaan van deze problemen. Zo kan het zijn dat een dier wat verkeerds gegeten heeft, last heeft van ziekte tijdens het reizen, een maagontsteking heeft etc. Wanneer uw hond of kat bovenstaande klachten heeft, zou Emeprid gebruikt kunnen worden. Daarbij is het ook verstandig het dier een aantal uren te laten vasten. Wanneer de klachten verbeteren kunt u langzaamaan in kleine porties weer gaan starten met voeding.

Dosering

Oraal 0.5 ml per kg lichaamsgewicht, verdeeld over 2 of meerdere keren per dag, bij voorkeur ongeveer 30 minuten tot 1 uur voor de maaltijd (bij een niet-vastend dier).

Contra-indicaties

 • Niet toepassen bij (verdenking van) darmobstructies of -perforaties
 • Niet combineren met atropine-achtige stoffen en fenothazinen.
 • Bij honden en katten met epilepsie.

Wanneer het braken aanhoudt of verergert, uw dier ziek/sloom lijkt of wanneer uw dier bloed of ontlasting braakt, is het verstandig uw dierenarts te raadplegen.

Product ID: 1406
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Emeprid orale oplossing ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Emeprid
Door , 19 juli 2020

Heb het idee dat de kat er van aankomt maarcgebruik het nog maar kort. Omdat hij soms spuugt en dan weer wat dagen niet.hij heeft van de dierenarts spuit gehad en dit erbij. En wat speciaal voer erbij. Moest dit maar eens proberen verder geen oorzaak gevonden.alles was verder goed zei da.

Helpt echt
Door , 13 januari 2017

Had zelf van m'n dierenarts een go gehad, M'n kat gebruikt het nog steeds gelijk met dieet voer, En het gaat super. Heb wel de dosering gehalveerd.

Werkt goed
Door , 30 december 2016

Werkt super bij mijn kat. Ze krijgt chemotherapie en met Emeprid ze is prima!

Herr
Door , 29 december 2016

Top Danke

Prima spul
Door , 24 oktober 2016

Mijn chihuahua was elke avond/nacht misselijk. Smakken en soms slijm braken. Ik heb hem twee weken de minimale dosering gegeven en zo het nu lijkt zijn de klachten over. Hij gebruikt nu een week geen drankje meer.

Werkt
Door , 20 augustus 2016

Het helpt het voedsel binnen te houden maar onze kat vertoont wel ander gedrag. In een hoge rug gaan staan en dan enige tijd zo blijven staan. Ze wordt er heel sloom van. Toen Noortje na een flinke virale of bacteriële infectie weer ging eten, zijn we meteen gestopt met dit product.

Antwoord van Medpets

Beste mevrouw Groen, Bedankt voor uw productbeoordeling. We adviseren de Emeprid oplossing alleen te gebruiken na overleg met uw dierenarts. Emeprid remt de misselijkheid en stimuleert de passage van voeding van de maag naar de darmen. Dit is in de meeste gevallen positief, maar bij sommige aandoeningen juist niet altijd gunstig. Daarom is het belangrijk dat het dier eerst onderzocht wordt door een dierenarts en bij negatieve bijwerkingen van het middel eventueel overgestapt wordt naar een ander anti-braak middel. Per aandoening moet er gekeken worden welk anti-braakmiddel het meest geschikt is. Met vriendelijke groet, Team Medpets

Beoordelingen 1 - 6 van 13