Service
Winkelwagen
Menu

Cat Litter Company Health Indicator

Dit product is niet langer verkrijgbaar.

Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Product Informatie

  Cat Litter Company Health Indicator

  Cat Litter Company Health Indicator is een handige detectiewijze om de gezondheid van jouw lieve kat te testen. Katten zijn keihard voor zichzelf en laten vaak pas laat zien dat er iets aan de hand is. Deze korrels kunnen preventief ingezet worden om aandoeningen vroegtijdig te signaleren. Wanneer de kat al onder behandeling is, kan met de korrels gemonitord worden of de situatie verbetert.

  De verschillende kleuren betekenen dat er een bepaalde stof of zuurgraad aanwezig is die op een mogelijke aandoening wijst.

  • Donkergeel/oranje kan duiden op de aanwezigheid van bilirubine wat mogelijk een leverprobleem kan betekenen
  • Groen kan duiden op albumine wat weer aanleiding kan zijn voor nieraandoeningen
  • Blauw is een PH indicatie, dus een indicatie van de zuurgraad. Een te hoge of te lage zuurgraad kan lijden tot blaasgruis.
  • Rood geeft de indicatie van bloed in de urine, wat mogelijk kan duiden op een blaasontsteking

  De speciale silicakorrels leg je in zijn geheel over de kattenbakvulling, zodat jouw kat eroverheen kan plassen. Wanneer een van de bovenstaande kleuren te zien is, dan is een bezoek aan de dierenarts gewenst. Gebruik de detectiekaart tijdens het testen om te zien waar je mee te maken hebt. Heb je meerdere katten in huis? Dan adviseren wij per kat een aparte kattenbak met de Health Indicator aan te schaffen. Het product is geschikt voor bijna alle soorten kattenbakvullingen.

  Eigenschappen

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Geschikt voor bijna alle soorten kattenbakvulling
  • Vroegtijdig inzicht in mogelijke gezondheidsproblemen

  Gebruik

  Om te controleren of het type kattenbakvulling geschikt is kan er een test uitgevoerd worden. Pak hiervoor een schaaltje en strooi hier een theelepel Health Indicator in. Laat een paar druppels kraanwater erop vallen en wacht een minuut. Verkleurt dit niet of naar de ‘normale kleuren’ dan kan er getest worden met de kattenbakvulling.

  Pak nu een schaaltje waar een laagje kattenbakvulling in zit. Strooi hier vervolgens 3 theelepels Health Indicator overheen. Giet er 2 theelepels water overheen en laat weer een minuut rusten. Zie je ‘normale kleuren’ dan is je kattenbakvulling geschikt. Kleurt het naar een van de kleuren waarbij dierenarts bezoek gewenst is, dan reageert de kattenbakvulling met de Health Indicator en kan deze niet gebruikt worden met deze kattenbakvulling. Je kunt dan een andere kattenbakvulling gebruiken of alleen de Health Indicator als bodembedekking gebruiken.

  Bij gebruik van een geschikte kattenbakvulling kan er een laag kattenbakvulling in de vooraf schoongemaakte bak gestrooid worden. De laag zal wat minder moeten zijn dan gebruikelijk. Dat is echter nodig om de zichtbaarheid van de verkleuring aan te tonen. Houd een laag van 2 a 3 centimeter aan. Strooi vervolgens een zak Health Indicator eroverheen.

  Inhoud

  200 gram aan silicakorrels en één detectiekaart

  Ter Info:

  • Een levensbedreigende aandoening kan optreden wanneer een kat niet kan plassen. Zo'n volledige verstopping van de plasbuis kan worden veroorzaakt door een blaassteen of een tumor. Raadpleeg meteen je dierenarts wanneer dit het geval is.
  • Heb je meerdere katten? Graag per kat een aparte kattenbak met een health indicator.
  • Mocht de kat gezondheids- of urinewegproblemen hebben of er van verdacht worden, zelfs na het zien van de goede kleuren op de urineplek, is een bezoek aan de dierenarts gewenst.

Andere klanten kochten ook