Brits Langhaar

Brits Langhaar

De Britse Langhaar is nog niet zolang bekend als kattenras. Sinds 2012 wordt dit ras erkend in Nederland. Qua karakter komt de Britse Langhaar erg overeen met de Britse Korthaar. Echter, qua uiterlijk lijken deze rassen totaal niet op elkaar. Zo heeft de Britse Langhaar een langere vacht en een breed en kort lichaam. De Britse Langhaar heeft een fijn karakter. Zo staat dit kattenras bekend als een vriendelijke kat met een groot aanpassingsvermogen.

Rasbeschrijving Britse Langhaar

Ras afkomst: Groot-Brittannië

Karakter

De Britse Langhaar is over het algemeen een gemakkelijke kat. Hij heeft een fijn humeur en is erg vriendelijk. Ook kan de Britse Langhaar zich erg goed aanpassen en zichzelf goed bezighouden. Dit kattenras zal daarom niet luidruchtig om aandacht vragen.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De Britse Langhaar komt voor in verschillende kleuren, zoals wit, zwart, rood, blauw en crème. De vacht van de Britse Langhaar kan effen zijn of met een kleurpatroon. Bij een effen vacht, mogen er geen witte haartjes of aftekeningen te zien zijn op de vacht. De Britse Langhaar komt ook voor met een Tabby patroon.

Lichaam, poten en staart

De Britse Langhaar lijkt qua lichaamsbouw een beetje op de Perzische kat. Dit kattenras heeft een brede borstkas en de rug is kort en gespierd. De bouw van de Britse Langhaar hoort kort en breed te zijn. De Britse Langhaar heeft korte pootjes met een ronde en stevige voet. Tot slot is de staart van de Britse Langhaar dik en kort. De punt van de staart is afgerond.

Hoofd, oren en ogen

De kop van de Britse Langhaar oogt erg massief. Dit kattenras heeft een brede schedel met bolle wangen, een brede neus en een goed ontwikkelde kin. De oren van een Britse Langhaar staan redelijk ver uit elkaar. Verder zijn de oortjes klein en kort. Tot slot staat dit kattenras bekend om de grote, ronde ogen. De kleur van de ogen is afhankelijk van de vachtkleur.

Vacht

De Britse Langhaar heeft een (half)lange vacht. De vacht van dit kattenras voelt stevig aan en is erg veerkrachtig. Deze vacht vraagt wel de nodige verzorging. Het is zeker aan te raden om de kat minstens één keer in de week te borstelen om zo klitten in de ondervacht te voorkomen.

Gewicht

Een Britse Langhaar weegt tussen de 4 en 8 kg.

Producten voor de Brits Langhaar