Service
Winkelwagen
Menu

Bonpard Colon

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 45,95
(€ 2,30 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Bonpard Colon

  Bonpard Colon is speciaal ontwikkeld voor paarden met koliek door gasophoping in de dikke darm en voor paarden met chronische hoefbevangenheid. Beide aandoeningen zijn het gevolg van een verstoring in de darmflora van de blinde en dikke darm. Slecht verteerde mest of diarree zijn meestal ook symptomen van een verstoorde blinde en dikke darm.

  Eigenschappen

  Bonpard Colon is een vezelrijk voer met een laag zetmeel- en suikergehalte. Het is geschikt voor paarden met een stofwisselingsstoornis (insulineresistentie) en kan gevoerd worden ter ondersteuning in de genezing van maagzweren.

  Darmmilieu

  Een gezonde blinde en dikke darm is essentieel voor de gezondheid van een paard. De combinatie van vezels in Bonpard Colon stimuleert een gezonde darmflora. Als de darminhoud te zuur wordt, sterven de “goede” bacteriën het eerste af. Daarom bevat Bonpard Colon levende gistcellen. Die bevorderen de groei van vezelafbrekende bacteriën en helpen zo de verzuring van de darminhoud te voorkomen.

  Een verstoring in de darmflora is een veelvoorkomend probleem, dit kan opspelen door de doorstroming van onverteerd zetmeel naar de dikke darm. Bonpard Colon bevat een lage hoeveelheid speciaal ontsloten zetmeel om dit te verminderen. Het lage eiwit- en zetmeelgehalte en de voorbehandelde ontsloten zetmeelbronnen zorgen dat de dunne darm deze efficiënt verteert, zodat ze niet doorstromen naar de blinde en dikke darm. Bonpard Colon is zorgvuldig samengesteld met aandacht voor mineralen en vitamines die de hoefkwaliteit verbeteren en herstel na ziekte bevorderen.

  Extra informatie

  • Voorzie uw paard van een zoutblok in zijn stal.
  • Voer naast Bonpard geen supplementen of toevoegingen, tenzij op voorschrift van uw dierenarts.
  • Weeg Bonpard in een voerschep op een huishoudweegschaal.
  • Juiste hoeveelheden voeren is belangrijk dus weeg elke 3 maanden hooi op een personenweegschaal of met een unster (in een hooinet). Doe dit ook bij: Begin stalseizoen, elke nieuwe partij hooi, nieuwe voerder.
  • Houdbaarheid: tot 6 maanden na productiedatum (zie verpakking). Bewaarcondities: Koel en droog.

  Let op

  Bonpard dieetvoeder mag alleen gegeven worden op advies van uw dierenarts op basis van een gestelde diagnose.

  Samenstelling

  Havermoutpellets, ontsloten gerstvlokken, luzerne, gedroogde appelpulp, tarwezemelen, lijnzaadolie, Johannesbrood, getoaste sojabonen, grof luzerne, vitaminen- en mineralen premix, geëxtrudeerd lijnzaad, wortelvlokken, tarwegries, Yeasacc.

Andere klanten kochten ook

Bonpard Colon ervaringen
 • Super!
  Door ciska Paping, maandag 22 juli 2024

  Ons paard had veel last van dunne ontlastingen veel mestwater... op advies van de dierenarts voeren wij nu al een aantal maanden Bonpard Colon en nu prima ontlasting en geen mestwater!

 • Super!
  Door Kim, zondag 21 mei 2023

  Na enkele dagen is de zware mestvocht verdwenen. Jammer dat het zo duur is

 • Hielp bij mijn Tinker niet.
  Door Karin, maandag 21 november 2022

  Heeft niet bij mijn Tinker met mest water geholpen. Hij kreeg de minimale dosering maar werd er heel heet van en een harde halslijn Dus helaas voor hem was het denk te rijk. Ik vond het wel heel mooi voer om te zien. Hij kreeg het op advies van de DA. Dus verder gaan kijken en bij hem heeft een korte kuur prednison wel geholpen.

 • Fantastisch
  Door Monique, woensdag 27 juli 2022

  Heel fijn product. Veel minder tot geen gas en geen opgeblazen buik.

 • Super voer
  Door Sandra, maandag 25 juli 2022

  Na lang zoeken wat het probleem was, bleek onze merrie een stevige maagzweer te hebben. Ter ondersteuning van de behandeling van de maagzweer zijn we over gestapt op dit voer. Mest is weer goed, buik niet meer gevoelig, dus we blijven dit voer geven. Enige opmerking is dat we VEEL minder geven dan op de verpakking staat. Grootste deel van de energie moet uit ruwvoer komen, aldus de vee arts. Hooi is daarom ook aangepast.