Service
Winkelwagen
Menu

Beaphar Anti Schurft

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, 22-04-2024 in huis
€ 12,45
(€ 166,00 / l)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Beaphar Anti Schurft

  Anti Schurft van Beaphar is een diergeneesmiddel, vrijgesteld van registratieplicht, voor niet bedrijfsmatig gehouden konijnen, cavia's, hamsters, ratten en muizen. Anti Schurft is een doeltreffend product voor het tegengaan van schurftmijt.

  (Schurft)mijtinfectie

  Een (schurft)mijtinfectie is zeer besmettelijk. Deze infectie ontstaat vrij gemakkelijk bij een verlaagde weerstand door een verzwakt afweersysteem. Een te hoge omgevingstemperatuur, slechte ventilatie, onhygiënische huisvesting en voedingstekorten vergroten dan ook het risico op een (schurft)mijtinfectie. De eerste tekenen van een mijtinfectie is roodkleuring van de huid en heftige kriebel. De huid zwelt en er ontstaan open wonden en korstjes rond de ogen en oren. In deze wonden kunnen weer infecties optreden waardoor de pijn bij het dier toeneemt. Het dier gaat minder eten en drinken. Zonder de juiste behandeling sterft het dier een pijnlijke dood.

  Gebruiksaanwijzing en dosering:

  Bescherm tijdens sprayen de kop van het dier. Spray vanaf 30cm afstand van achter naar voren. Spray tegen de haarrichting in, zodat de vloeistof op de huid komt.

  • Volwassen cavia’s: 2-3 spray nevels (± 2-3 ml)
  • Jonge cavia’s (4-9 weken) en ratten: 1 spray nevel (± 1 ml)
  • Konijnen ouder dan 4 weken: 2 spray nevels (± 2 ml) per kg lichaamsgewicht

  De behandeling na 1 week herhalen. Aangetaste plekken op de kop met een doordrenkt watje behandelen. Voorkom dat het middel hierbij in de bek, ogen of neus komt.

  Tips: Plaats zieke dieren apart en behandel alle aanwezige knagers om herbesmetting te voorkomen. Verwijder de bodembedekking en reinig het verblijf met veel water en zeep. Zorg voor een goede voeding, hygiëne en huisvesting om herhaling te voorkomen.

  Let op: Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing

  Werkzame stof: ivermectine 0,02%.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Beaphar Anti Schurft ervaringen
 • Goede werking
  Door H Bakermans, zondag 10 oktober 2021

  Het middel werkt heel goed , je ziet al snel verbetering bij de cavia's .

 • Goed product.
  Door Karin, zaterdag 3 april 2021

  Goed product, 2x gebruikt en het is weg. Makkelijk te gebruiken en het helpt heel goed.

 • Helpt altijd
  Door Kelly, woensdag 6 januari 2021

  Dit product helpt altijd! Je moet wel zeker weten dat het schurft is en geen schimmel. Als je nieuw bent met knaagdieren dan beter eerst laten beoordelen door een dierenarts aangezien het best heftig spul is voor zon beestje. Ik heb al jaren cavia's en bestel altijd dit. Works like a charm en niet duur!

 • Gewenst resultaat
  Door Wim, maandag 11 januari 2016

  Volgens bijsluiter 1 pipet per rat in de nek aangebracht. Alle 4 onze ratjes hadden in lichte mate last van mijt. Binnen 4 dagen alle korstjes los en weg. Binnen 2 dagen duidelijk minder jeuk en minder krabben. In vroeg stadium bij ratten bleek het dus afdoende werkzaam. Geen bijwerkingen gezien. Nu 3 weken later nog geen verschijnselen terug gezien.

 • Ratjes weer blij
  Door Jeroen, zondag 19 juli 2015

  Ik heb mijn twee ratjes (noodgedwongen) eenmaal op stro bedekking gezet. Helaas werden daarna al snel waren de eerste kenmerken van mijt zichtbaar: rode puntjes op de staart en rond de oortjes. Nadat ik de kooi en speeltjes had ontsmet (kooi wassen met heet water, speeltjes in de vriezer) heb ik beide ratjes behandeld met deze spray. Na 1 week herhalen. Werkt perfect! Makkelijk om te doen en snel resultaat. Ratjes weer blij! 1 flesje is ruim genoeg voor 2 volwassen dames ratjes.