Beagle

Beagle

De Beagle is een vrolijke Brak en eigenlijk een jachthond. Het liefst loopt hij zijn neus achterna en vaak niet de kant waar de baas heen wil. Het is een echte groepshond en leeft het liefst in een roedel ook zit de Beagle vaak vol energie en moet hij deze energie dus ook kwijt kunnen raken. Beagles houden ook van eten en worden vaak snel te dik.

Rasbeschrijving Beagle

Ras afkomst: Engeland - Griekenland

Kleur

De Beagle is een tricolor, dit betekent dat hij in 3 kleuren voorkomt: zwart, wit en lichtbruin, de meeste Beagles hebben alle drie de kleuren. Oudere Beagles hebben natuurlijk ook grijze haren. De beharing kent twee variaties: de gladharige en de ruwharige. Bij de gladharige is het haar glad, heel dicht en niet te kort. Bij de ruwharige zeer dicht, stekelig en draadachtig. De vacht is goed bestand tegen weersinvloeden. Sinds 1950 is de ruwharige Beagle uit de rasstandaard geschreven en komt officieel niet meer voor.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Compact, waardig zonder zwaar te zijn. Vrij lange hals met lichte keelhuid. Brede en diepe borst.

Gemiddeld gewicht

Het gemiddelde gewicht van de hond ligt tussen de 12 -15kg.

Schofthoogte

33 tot 40 cm.

Aanpak op de training

De Beagle is niet één van de gehoorzaamste hondenrassen en doet dus niet altijd wat er van hem gevraagd word. Want in de eerste plaats is en blijft de Beagle een zelfstandige jachthond, die daarnaast ook geschikt is als huishond. De training moet dus de aandacht van de Beagle trekken, dit kan door met veel spel te werken, afwisseling en goede beloningen (speeltjes/ knuffels/ vrolijke stem van geleider/ koekjes enz.). Ook moet de Beagle zijn energie er in kwijt raken dus wees vooral niet te rustig en dol er met de hond op los. Het is wel belangrijk tijdens de training consequent en duidelijk te blijven zodat de hond ook weet waar hij aan toe is.

Veel voorkomende symptomen

  • Heupdysplasie (HD)
  • Elleboogdysplasie (ED)

Hondensporten

De Beagle is geschikt voor verschillende hondensporten zoals flyball, behendigheid, de jacht en speurwerk.

Beagles zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een klein temperamentvol hondje willen
  • Een jachthond willen
  • Een hond willen die goed met kinderen om kan gaan

Producten voor Beagles