Vuurwerkangst

Wil je ook zo'n handig Vuurwerkangst Mini-magazine om te weten hoe jij jouw huisdier voor kan bereiden op de jaarwisseling? Download het Mini-magazine dan nu snel!

Angst voor vuurwerk is een veel voorkomend probleem voor met name honden en katten. Wanneer men echter op tijd met gedragstherapie begint, is vuurwerkangst goed te aan te pakken. Daarnaast zijn er diverse producten verkrijgbaar om dieren gerust te stellen en op deze manier de angst te verminderen.

Onze dierenarts wijst je graag op de volgende belangrijke vuurwerkangst tips:

Tip 1:

Begin ruim op tijd met de voorbereiding van het dier tegen vuurwerkangst:

  • Je kunt jouw hond/kat bijvoorbeeld laten wennen aan harde geluiden door middel van de vuurwerk CD voor honden. Belangrijk is dat je hier minimaal 2 maanden van tevoren mee begint.
  • Je kunt vanaf begin december t/m januari een rustgevend voedingssupplement geven, zoals Telizen/Zylkene. Het rustgevende supplement Vetplus Calmex werkt binnen 30-60 minuten na toediening en daarna gedurende 6 uur lang. Dit is uitsluitend voor incidenteel gebruik.
  • Laat jouw hond/kat alvast wennen aan het Thundershirt voordat het tijdens de jaarwisseling bij hem/haar aandoet.

Tip 2:

Indien jouw huisdier zeer fel reageert op het vuurwerk, raadpleeg dan jouw dierenarts voor eventuele kalmeringsmiddelen zoals Diazepam en Alprazolam.


Tip 3:

Geef jouw hond/kat/paard zeker géén ACP (Acepromazine) tegen de vuurwerkangst. Het maakt de dieren juist gevoeliger voor vuurwerkgeluiden.

Voor meer informatie kun je het dierenartsartikel over vuurwerkangst lezen.

Toon filters