Service
Winkelwagen
Menu

Medical Pet Shirt Konijn

Kies je product (6 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 16,95
(€ 16,95 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Het Medical Pet Shirt ziet eruit als een romper. Door de geopende achterzijde kan het Medical Pet Shirt gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken. Het Medical Pet Shirt zit comfortabel, is hygiënisch en is wasbaar op 30º Celcius. Het Medical Pet konijnenshirt is met de openingen en afmetingen volledig aangepast op de anatomie van het konijn. De maatvoering is op basis van gewicht. Ook dit shirt heeft een ruimere opening onder de staart.

  Toepassingen

  Het Medical Pet Shirt kan uitkomst bieden bij huidziekten en na een operatie.

  • Het Medical Pet Shirt zorgt voor minder stress, angst en onzekerheid na een operatie ten opzichte van de kraag
  • Het konijn kan moeilijk bij de wond komen
  • Doordat het Medical Pet Shirt niet strak om de buik zit kan er voldoende lucht bij de wond komen. De wond blijft hierdoor droog
  • Het Medical Pet Shirt is aan de binnenkant van de buikzijde lichtblauw waardoor controle op wondvocht kan plaatsvinden. Bij veel wondvocht kan een inlegkruisje aan de binnenzijde van het shirt of tussen de dubbele laag bij de buik worden aangebracht
  • Tijdens de narcose daalt de temperatuur van uw konijn. Voor de operatie wordt deze ook vaak geschoren. Het Medical Pet Shirt houdt het konijn na de operatie op temperatuur

  Huidziekten

  Bij huidziekten, waarbij bescherming noodzakelijk is, beperkt het shirt verwondingen aan de huid door openkrabben of bijten. Het Medical Pet Shirt is een hulpmiddel, geen behandeling. In geval van een huidaandoening dient deze met een geschikt middel behandeld te worden. Het Medical Pet Shirt kan vervolgens ingezet worden om extra bescherming te bieden.

  Medical Pet Shirt
  Maat Borstomvang Nekomvang van - tot* Gewicht
  XXXS 20 cm 13 - 20 cm Baby konijn (0,6 tot 0,8 kg)
  XXS 26 cm 14 - 24 cm Klein (dwerg-) konijn (0,8 tot 1,5 kg)
  XS 28 cm 18 - 28 cm Kleiner konijn (1,5 tot 2,0 kg)
  S 30 cm 20 - 34 cm Klein tot middelgroot konijn (2,0 tot 3,5 kg)
  M 36 cm 22 - 36 cm Middelgroot konijn (3,5 tot 4,5 kg)
  L 39 cm 24 - 38 cm Groot konijn zoals de Vlaamse reus
  of een Franse hangoor (4,5 tot 5,5 kg)

  *De afmetingen zijn exclusief eventuele afwijkingen van 10% op textiel.

  Het Medical Pet Shirt kan gewassen worden in de wasmachine op maximaal 30 °Celcius.


  Wat als het Medical Pet Shirt niet past?

  Om te controleren of het Medical Pet Shirt past, mag u het shirt uit de verpakking halen en naast het konijn houden. Zo kunt u controleren of het past. U mag het shirt, wegens hygiënische redenen, niet retourneren als het in aanraking is geweest met uw huisdier. Indien wij bij terugkomst constateren dat het shirt bevlekt, gedragen, konijnenhaar bevat, vies ruikt of gewassen is, dan wordt het product niet naar u teruggestuurd. Het komt dan ten bate van een goed doel (lokaal asiel). Aangezien wij vaak geconfronteerd worden met Medical Pet Shirts die niet in nieuwstaat worden geretourneerd, moeten wij helaas deze regels hanteren voor het passen en / of terugsturen.

Andere klanten kochten ook

Medical Pet Shirt Konijn ervaringen
 • Super
  Door Saskia, vrijdag 2 juni 2023

  Mijn voedster had van de dierenarts de kleinste kattenversie aan gekregen na haar castratie, maar anatomisch zat dat toch niet écht goed - vooral de kraag is bij de kattenversie langer én nauwer dan bij de konijnenversie (vermoedde ik al wel, maar bleek ook echt toen ik de konijnenversie besteld had) waardoor juist een konijn met flinke fluf en wam onder haar kin ongeveer half stikt door de kattenversie. Béíde rompertjes frustreerden haar, vooral uit principe, maar de 2e zat wel veel beter!

 • Neutraal
  Door Michel van der Velden , woensdag 25 januari 2023

  Het shirt zag er goed uit, levering was prima. Maar omdat de dierenarts het na de ingreep verstandiger vond de wond vrij te houden, het shirt niet daadwerkelijk gebruikt. Daarom een neutrale/goede beoordeling.

 • uit voorzorg
  Door Marjolein, dinsdag 10 januari 2023

  Uit voorzorg gekocht voor mijn konijn na sterilisatie, uiteindelijk niet nodig gehad, want ze bleef goed van de wond af. Toch handig om in huis te hebben, al vraag ik me af of ik het ooit aan ga krijgen.

 • Prima rompertje voor je konijn.
  Door Charles, dinsdag 19 januari 2021

  Had een liggen van de hond maar die was niet echt geschikt voor een konijn , daarom maar deze aangeschaft . Zit veel lekkerder en meer ruimte rond zijn poepgat om zijn ontlasting kwijt te raken dan die voor de hond .

 • Maat L te klein voor Vlaamse reus
  Door Bianca Coenders, zaterdag 3 oktober 2020

  Maat L besteld omdat er specifiek vermeld staat dat deze geschikt is voor Vlaamse reuzen. Onze reuzen zijn 8 maand (6,75kg) en nog niet eens uitgegroeid, maar het past echt niet. Helaas bij het passen de wond geraakt waardoor ik het niet meer kan retourneren.