> Top 10 kleine hondenrassen

Top 10 kleine hondenrassen

Top 10 kleine hondenrassen

In dit blogartikel worden 10 veel gehouden kleine hondenrassen besproken met de belangrijkste kenmerken die horen bij deze rassen. Kleine hondenrassen zijn honden met een volwassen gewicht tot maximaal 10 kg.

Ben je op zoek naar een (ander) klein hondenras? Kijk dan eens op onze hondenrassen pagina.

1. Chihuahua

De Chihuahua is een ras dat valt binnen de rasgroep gezelschapshonden. Deze hondjes zijn er in een korthaar variant en in een langhaar variant. Het is een klein hondenras met een pittige uitstraling. Ze zijn zelfbewust, levendig, temperamentvol, maar ook leergierig en nieuwsgierig. Laat je door het uiterlijk niet misleiden, want ze zijn vaak waaks en niet bang uitgevallen. Ze zijn daarbij erg aanhankelijk aan de baas.

2. Yorkshire Terrier

Ook de Yorkshire Terrier valt onder de rasgroep gezelschapshonden. Het is een langharig hondje wat dus wel de nodige vachtverzorging vraagt. Ze zijn actief en levendig, moedig en intelligent. Soms overmoedig en eigenzinnig. Ze hechten zich aan het gezin en kunnen zeer waaks zijn.

3. Dwergkeeshond

De Dwergkeeshond is ook wel bekend onder de naam Pomeriaan of Pomeranian in het Engels. Dit ras valt onder de rasgroep Spitsen en oertypen. Het is een vrolijke en vriendelijke klein hondenras, maar ze zijn ook erg nieuwsgierig en kunnen daardoor ook erg eigenwijs zijn. Ze hechten zich erg aan de baas en zijn daardoor weer waakzaam en kunnen blaffen bij onraad. Ze zijn leergierig en oplettend.

4. Toypoedel

De Toypoedel valt weer onder de gezelschapshonden. Kenmerkend voor dit hondje is de lichtvoetige manier van lopen en de vacht. Deze is krullend en ruit niet. De vacht groeit dus door. De vacht zal dus wel getrimd moeten worden. Dit kleine hondenras is zeer leergierig en speels. Het zijn vrolijke en verdraagzame hondjes en aanhankelijk naar de baas.

5. Vlinderhondje

Het Vlinderhondje wordt ook wel Papillon genoemd. Het is een Spaniël die niet meer geschikt was voor de jacht en daardoor als gezelschapshond werd gehouden. Dit hondje heeft een langharige vacht zonder ondervacht. Ze zijn vrolijk en vriendelijk, maar ook zelfbewust en temperamentvol. Ze kunnen waaks zijn, maar blaffen meestal niet.

6. Maltezer

De Maltezer is ook een gezelschapshond, levendig aanhankelijk en volgzaam, gehecht aan de baas. Het zijn van oorsprong langharige hondjes, met een witte vacht, dus ze hebben wel enige vachtverzorging nodig. Ze kunnen ook kort getrimd gehouden worden.

7. Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer valt binnen de rasgroep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden. Het zijn krachtige hondjes met een ruwe vacht bestaande uit harde, korte bovenvacht en dichte ondervacht. Ze hebben daarbij ruige wenkbrauwen en een baard. Ze zijn temperamentvol als de grotere Schnauzertypes, maar hebben ook het gedrag van een klein hondenras, zoals onverschrokken, waakzaam en een flink uithoudingsvermogen.

8. Dwergpinscher

Ook de Dwergpinscher valt binnen de rasgroep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden. Het is een klein, kortharig hondje met een slank, maar toch krachtig bespierd lichaam. Ze zijn temperamentvol en aanhankelijk, maar ook waaks en oplettend.

9. Bichon Frisé

De Bichon Frisé is een gezelschapshondje met een krullende, fijne, zijdeachtige, witte vacht. Het zijn vrolijke, levendige en speelse hondjes met een stabiel karakter. Ze zijn aanhankelijk aan de baas, maar ook sociaal met andere honden en mensen.

10. Kaninchen teckel

De Kaninchen teckel valt onder de rasgroep Dashonden. Dit klein hondenras is er met een gladde en een ruwe vacht. De ruwharige variant heeft net als een Schnauzer borstelige wenkbrauwen en een baard. Het zijn moedige hondjes die graag jagen. Ze zijn vrolijk en waaks. Ze zijn moedig en trouw naar de baas, maar ook slim en eigenzinnig, wat maakt dat ze een consequente opvoeding nodig hebben.

Nooit iets missen?

Ben je altijd op zoek naar dé manier om jouw huisdier het allerbeste te geven? Onze Medpets nieuwsbrief staat vol met tips, adviezen en natuurlijk onze acties en kortingen. Schrijf je nu in!

Voorwaarden nieuwsbrief

Deel dit artikel