Paardenvoer

Medpets beschikt over een uitgebreid assortiment paardenvoeding. Voor jouw paard is het belangrijk om gezond en vitaal te blijven. Een goede uitgebalanceerde voeding is hierbij dan ook van groot belang. Welke voeding past het beste bij jouw paard? Welk soort voeding je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, ras en arbeidsintensiteit. Een paard heeft als basisvoeding ruwvoer nodig. De meeste paarden krijgen hooi als ruwvoer. Hierin zitten voldoende vezels en voedingsstoffen.

Paardenbrok

Paardenbrokken bevatten een mix van vitamine, mineralen en eiwitten die jouw paard nodig heeft. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen.

Basisbrok

Basisbrok wordt veelal gebruikt door recreatiepaarden met een lichte arbeidsintensiteit. De brok zorgt voor de aanvulling van vitaminen en mineralen. Recreatiepaarden en paarden op rust hebben aangepast voer nodig. Dit om overgewicht te voorkomen en de juiste energiebehoefte af te wegen.

Opfokbrok

Fokmerries en veulens hebben andere voedingsbehoeften, hiervoor zijn er aangepaste voersoorten beschikbaar. Deze voerproducten bieden de extra voedingsstoffen en energie die deze paarden nodig hebben. De veulenbrok heeft bovendien een aangepaste structuur zodat dit goed wordt gegeten.

Sportbrok

Bij actieve sportpaarden wordt vaak een sportbrok aangeraden voor extra energie, deze draagt bij aan de conditie en spieropbouw.

Muesli

Muesli voor paarden heeft dezelfde functie als brokken. Muesli wordt gebruikt als aanvulling van een ruwvoerdieet. De grondstoffen in muesli zijn minder bewerkt dan in een brok en kunnen er voor zorgen dat paarden muesli smakelijker vinden dan brokken.

Slobber

Brokken en muesli wordt voornamelijk gebruikt als krachtvoer. Hiernaast is ook slobber te gebruiken als aanvullend voer. Doordat slobber gegeven wordt met warm water heeft het een hogere smakelijkheid. Slobber wordt voornamelijk gebruikt bij zieke of oudere paarden.

Supplementen

Voedingssupplementen kunnen gegeven worden wanneer er met de conditie, gedrag of uitstraling van jouw paard iets mis is. Bij zeer hoge prestaties of paarden op leeftijd kan er een tekort ontstaan bij alleen het geven van kracht en ruwvoer, in deze gevallen is het mogelijk een supplement toe te voegen.

Toon filters