Pulvex Spot On

Pulvex Spot On

Pulvex spot on, op basis van permethrine, werkt tegen vlooien en teken bij de hond. Pulvex beschermt tevens tegen de door deze parasieten over te dragen (dodelijke) ziekten.

  • Deskundig dierenartsadvies
  • Gratis verzending vanaf €49,-
  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis *
  • Gratis retourneren *
  • Productinformatie
  • Bijsluiters

Productinformatie

Pulvex Spot On

Pulvex is een uitermate effectief spot-on product tegen vlooien en teken bij honden. Na toediening werkt Pulvex binnen 24 uur en beschermt na behandeling 2 tot 4 weken tegen nieuwe besmetting door teken en vlooien. Pulvex bevat permethrin (65%). Deze stof behoort tot de synthetische pyrethroiden en is een insectenafwerend en insecten- en tekendodend middel.

Betrouwbare, brede werking

Het afwerende effect biedt bijna 100 % bescherming tegen muggen en zandvliegen welke hartwormen en Leishmaniose kunnen overbrengen.

Contra-indicaties

  • Pups jonger dan 2 weken
  • Katten, zelfs het aflikken van de hond kan direct na toediening klachten veroorzaken
  • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de werkzame stof of één van de hulpzame stoffen

Dosering

Hoeveel mag ik toedienen?
LichaamsgewichtHoeveelheidPlaats
<15 kg1 ml = 1 pipetOp de huid tussen de schouderbladen
15 - 29 kg2 ml = 2 pipettenOp de huid tussen de schouderbladen en op de rug aan de staartbasis
>30 kg3 ml = 3 pipettenOp de huid tussen de schouderbladen en op de rug aan de staartbasis

Werkzame stof

Permethrin (cis:trans 40:60)

Voorzorgsmaatregelen

De hond de eerste 12 uur na toediening niet laten zwemmen. Wassen en veel zwemmen kan de werking verminderen waardoor het nodig kan zijn om de vervolgbehandeling eerder te geven (minimaal 7 dagen er tussen). Indien uw hond veel zwemt kan het verstandig zijn om een Scalibor Protectorband te gebruiken, welke waterproof is.

Waarschuwing

Niet gelijktijdig gebruiken met andere insecticiden zoals pyrethroïden, organofosforverbindingen of carbamaten.

Product ID: 389
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Pulvex Spot On ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
de beste product
Door , 25 september 2018

Hallo allemaal Ik ben zeer tevreden over dit product. Gebruik ik bijna 4 jaar van jullie. Voor dat ik hier in Nederland heb hem gevonden, had ik uit Zweden besteelt. Ik ben blij dat nu in Nederland kan krijgen. Ik heb honden en kat ,moet ik goed voor ze verzorgen. Dankjewel Medpets.??????????

Prima!
Door , 19 oktober 2017

Zeer tevreden over het product.

pulvex
Door , 22 september 2017

Het heeft helaas niets geholpen, ik ben naar de dierenarts gegaan voor een ander middel, wat gelukkig wel helpt

plekken op de huid.
Door , 11 september 2017

ik heb nu voor de 2e keer pulvex aan mijn honden gegeven. 1 van mijn honden kan er niet tegen. zij heeft nu 2 kale plekken op haar huid, de huid gaat kapot het lijkt wel een brandwond. ze blijft er maar aan likken dus ze maakt het alleen erger. ook de 1e keer had zij al zo een plek op een andere plaats. dus ik ga het niet meer geven. op de plek waar je de pipet geeft daar krijgt ze een plek.

Antwoord van Medpets

Beste Nicolette Noot, Bedankt voor uw productbeoordeling. Wat vervelend dat u niet tevreden bent over het product. Uw dier is blijkbaar overgevoelig voor Permethrin dat in het product aanwezig is. Op de plek van toediening is de concentratie van het middel het hoogste, waardoor op deze plek bij sommige dieren huidreacties kunnen ontstaan. Wij kunnen deze bijwerking eventueel melden bij de fabrikant, in dat geval vragen we u om contact met onze klantenservice op te nemen. We adviseren u om in de toekomst een middel te kiezen met een andere werkzame stof, voor advies hierover kunt u terecht bij onze dierenarts. Met vriendelijke groet, Team Medpets

perfect
Door , 02 maart 2017

Het enigste middel waar mijn hondje tegen kan, ook nog nooit vlooien of teken gehad!

pulver spot on
Door , 09 augustus 2016

werkt perfect

Beoordelingen 1 - 6 van 18
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten