Medische hulpmiddelen voor honden

Bij lang niet alle honden is het makkelijk om pillen, pasta, poeder of een vloeistof in te geven. Door de vorm en/of smaak weigeren veel dieren een tablet op te eten of door te slikken. In de categorie medische hulpmiddelen voor honden vind je verschillende hulpmiddelen voor het toedienen van bijvoorbeeld tabletten, vloeistof of poeder. Zo zijn er lege, eetbare capsules die je kunt vullen met vloeistof of poeder. De capsules zijn gemaakt van gelatine en lossen vanzelf op. Een andere mogelijkheid voor het toedienen van tabletten is de Easypill. Dit is een kneedbare, deegachtige substantie waarmee je de vorm en smaak van een tablet kunt maskeren. Door de Easypill om een tablet heen te kneden alvorens je het aan jouw hond geeft, vergroot je de kans dat jouw hond de tablet in de bek wil nemen en doorslikt. Ook de pillenschieter kan een uitkomst zijn. Je klemt de pil in de punt van de pillenschieter, vervolgens open je de bek van jouw hond en brengt de pil met de pillenschieter zover mogelijk achter in de keel. Zo moet jouw hond het medicijn wel meteen doorslikken en kan het niet meer uitgespuugd worden.

Andere medische hulpmiddelen die van pas kunnen komen, zijn bijvoorbeeld een thermometer, tabletdeler, nageltang of latex handschoenen.

Ook de Carelift behoort tot de categorie medische hulpmiddelen voor honden. De Carelift biedt ondersteuning aan oudere, gewonde of invalide honden. Het harnas wordt bevestigd om de voor- en of achterhand van de hond, zo kun je jouw hond optillen of ondersteunen tijdens het lopen.

Puppy's

Speciaal voor de mensen met nestjes puppy's, heeft Medpets.nl een ruim aanbod met diverse materialen die je nodig hebt bij een nestje. Denk hierbij aan thermometers, onderleggers, warmtelampen en puppy flesjes. Ideaal om te gebruiken als je een pup moet bijvoeren! Daarnaast is het ook gemakkelijk te combineren met één van onze varianten aan puppymelk.

Toon filters