Medicijnen en supplementen voor knaagdieren

Medpets beschikt over een ruim assortiment aan medicijnen en supplementen voor knaagdieren en andere kleindieren. De medicijnen en supplementen kunnen dienen ter verlichting, voorkoming of ter ondersteuning van uiteenlopende klachten. Het kan verstandig zijn om voedingssupplementen aan jouw knaagdier te geven na bijvoorbeeld een operatie, ziekte of wanneer jouw dier op leeftijd begint te raken. Enkele voorbeelden van mogelijke klachten zijn:

  • Pijnklachten
  • Urinewegproblemen
  • Problemen bij spijsvertering en darmflora
  • Braken
  • Problemen met de vruchtbaarheid

Voedingssupplementen

Er is een ruime keuze uit voedingssupplementen die de algehele gezondheid van jouw knaagdier ondersteunen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw dier voedingssupplementen te geven op een 100% natuurlijke basis. Deze voedingssupplementen bestaan enkel uit plantaardige bestanddelen waar geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Een populair voedingssupplement is de Critical Care van Oxbow. Dit supplement is geschikt voor slecht etende kleine herbivoren, waaronder knaagdieren. Knaagdieren hebben namelijk een grote behoefte aan vezels en vitamine C. Deze twee voedingsstoffen zijn ruim voldoende aanwezig in dit voedingssupplement. Na een Critical Care kuur neemt het gewicht van je lieve knaagdier al toe en wordt de ontlasting steeds beter. Heb je een voedingssupplement nodig na een operatie? Gebruik dan de Critical Care Fine Grind. Dit voedingssupplement is namelijk geschikt voor knaagdieren die niet bereid of in staat zijn om zelf te eten als gevolg van een ziekte, operatie of ondervoeding. Zorg ervoor dat je altijd de juiste dosering gebruikt met deze producten. De doseringen zijn te vinden in het doseertabel.

Ontworming en anti-parasiet

Knaagdieren en andere kleindieren kunnen last krijgen van parasieten zoals bijvoorbeeld vlooien, luizen en mijten. Ook is wormbestrijding soms noodzakelijk. Medpets beschikt over diverse anti- parasiet druppels & sprays en ontwormingsmiddelen.

Druppels

In deze categorie bevinden zich ook genoeg vloeibare medicijnen, waardoor de Carprofen Drops. Dit product is een vloeibare pijnstiller en ontstekingsremmer bestemd voor terrariumdieren, vogels, duiven, konijnen en natuurlijk knaagdieren. Dit is een symptomatisch middel tegen pijn en remming van een acute ontstekingsreactie van je knaagdier. Naast dit product zijn er nog een hoop andere vloeibare medicijnen die jouw knaagdier kunnen helpen.

Toon filters