Flevox Spot On Hond
Flevox Spot On Hond
Flevox Spot On Hond
Flevox Spot On Hond
Flevox Spot On Hond

Flevox Spot On Hond

Flevox is niet langer leverbaar. Voor een alternatief kunt u op de pagina met middelen tegen vlooien en teken kijken.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Gratis verzending vanaf €59,-
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie
 • Bijsluiters

Productinformatie

Flevox Spot On Hond

De bescherming van Flevox tegen een nieuwe besmetting met volwassen vlooien houdt tot 8 weken aan. Nieuwe vlooien worden binnen 48 uur gedood. Tegen sommige tekensoorten is een werking van 3 tot 4 weken aangetoond. Maandelijkse toediening past in een goed bestrijdingsprogramma.

Indicaties

Flevox Spot on werkt tegen besmetting met vlooien en bijtende luizen. De Insecticide werkzaamheid tegen een nieuwe besmetting met volwassen vlooien houdt tot 4 weken aan bij de kat en tot 8 weken bij de hond. Nieuwe vlooien worden binnen 48 uur na aankomst op het dier gedood. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen dermatitis veroorzaakt door vlooienallergie, nadat deze diagnose is gesteld door een dierenarts. Bij de hond heeft het product geen onmiddellijke acaricide werking tegen teken, maar heeft het een bewezen acaricide werking tot 4 weken tegen Rhipicephalus sanguineus en Dermacentor reticulatus, en tot 3 weken tegen Ixodes ricinus. Als deze tekensoorten aanwezig zijn wanneer het product wordt aangebracht, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur, maar binnen een week worden gedood.

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij kittens/pups die jonger zijn dan 8 weken en/of minder dan resp. 1 kg/2 kg wegen vanwege het ontbreken van beschikbare gegevens. Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen optreden. Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor fipronil of een van de hulpstoffen. Niet oraal toedienen.

Dosering

Uitsluitend voor uitwendig gebruik. 1 pipet per dier plaatselijk op de huid aanbrengen. De minimale behandelingsinterval is 4 weken.

 • 1 pipet van 0,67 ml per hond met een lichaamsgewicht van 2 kg tot en met 10 kg
 • 1 pipet van 1,34 ml per hond met een lichaamsgewicht van 10 kg tot en met 20 kg
 • 1 pipet van 2,68 ml per hond met een lichaamsgewicht van 20 kg tot en met 40 kg
 • 1 pipet van 4,02 ml per hond met een lichaamsgewicht van 40 kg tot en met 60 kg
 • Voor honden boven 60 kg twee pipetten van 2,68 ml gebruiken.

Toedieningswijze

Spreid de haren tussen de schouders uit elkaar tot de huid zichtbaar is. Plaats de punt van de pipet op de huid en knijp zacht om de inhoud op de huid te legen. Het is belangrijk om u ervan te verzekeren dat het product op een plek wordt aangebracht waar het dier het niet kan aflikken en om er zeker van te zijn dat dieren elkaar na behandeling niet kunnen likken. Let erop dat de haren niet overmatig nat worden door het product omdat de haren er dan op de behandelplaats kleverig uit gaan zien. Mocht dit toch gebeuren dan verdwijnt dit meestal binnen 24 uur na aanbrengen, maar het kan tot 2 weken blijven bestaan.

Product ID: 1948
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Flevox Spot On Hond ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Hond Flevox
Door , 11 november 2016

Hond Flevox prima

Prima resultaat
Door , 21 oktober 2016

Prima resultaat voor een redelijke prijs. Ervaring met teken heb ik niet, want die hebben ze niet, maar tegen vlooien werkt het uitstekend

Flevox Spot On Hond
Door , 15 september 2016

Dit vlooienmiddel is waardeloos, werkt niet!! Mijn hond heeft nog steeds vlooien, zonde van het geld!

Antwoord van Medpets

Beste Netty, Bedankt voor uw productbeoordeling. Wat vervelend om te horen dat het gebruik van het spot-on middel tot nu toe niet doeltreffend is bleken. Bij een vlooienbesmetting is het essentieel alle honden en katten in een huishouden gelijktijdig te behandelen. Het is bij een besmetting van belang een middel te kiezen wat tegen zoveel mogelijk stadia werkzaam is. Reiniging van de omgeving is belangrijk aangezien een groot deel van de plaag zich hier bevindt. Naast het gebruik van een spot-on middel zijn ook andere factoren van belang; het gebruik van een omgevingsspray (http://www.medpets.nl/zoeken/omgevingsspray), grondig stofzuigen en het wassen van manden en kleden op hoge temperatuur. Afhankelijk van de ernst van de besmetting kan het langere tijd duren voordat een vlooienprobleem volledig onder controle is. Voor uitgebreid advies kunt u uiteraard contact opnemen met onze dierenarts. Dit kan telefonisch of via dierenarts@medpets.nl Met vriendelijke groet, Team Medpets

goed produkt
Door , 21 augustus 2016

Prima produkt.

Werkt dus niet
Door , 09 maart 2016

Na 2 weken weer vlooien. Huis is tegelijk ook behandeld. Helaas

Antwoord van Medpets

Beste Lies, Bedankt voor uw productbeoordeling. De Flevox Hond spot on is een vlooien bestrijdingsmiddel tegen volwassen vlooien en teken. Het dood dus geen vlo eitjes. Zo lang deze blijven leven blijft het probleem terug keren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze dierenarts (dierenarts@medpets.nl). Met vriendelijke groet, Team Medpets

slecht
Door , 30 oktober 2015

Slecht spul, nog steedsvlooien en eitjes op mijn honden, heb zelfs vlooienshampoo ervoor gebruikt, toen week later de druppels en anti vlo conseptie gedaan.

Beoordelingen 1 - 6 van 15