Eliminall Hond spot-on
Eliminall Hond spot-on
Eliminall Hond spot-on
Eliminall Hond spot-on
Eliminall Hond spot-on
Eliminall Hond spot-on

Eliminall Hond spot-on

Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk hier geschikte alternatieven.

Eliminall is een bewezen effectieve spot-on pipet tegen vlooien en teken voor uw hond. Het middel kan worden ingezet als basis van een vlooienpreventie strategie. Net als bij andere producten de omgeving apart behandelen.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie
 • Bijsluiters

Productinformatie

Eliminall Hond Spot-on

Eliminall is een nieuw en spot-on middel voor honden en katten tegen vlooien en teken. Eliminall bevat de reeds bekende fipronil als werkzame stof en is dus al effectief bewezen, maar daarbij zuinig voor uw portemonnee. Het middel kan worden ingezet als basis van een vlooienpreventie strategie. Het werkt uitstekend wanneer u de vlooien en teken op uw huisdieren wilt bestrijden. Net als bij andere producten de omgeving apart behandelen.

Snelle werking

Eliminall werkt snel (vlooien zijn binnen 24 uur dood) en langdurig - tot 8 weken bij honden. Daarnaast biedt Eliminall bescherming tegen teken, bij katten gedurende 1 tot 4 weken (afhankelijk van het soort teek) en bij honden gedurende 3 tot 4 weken (afhankelijk van het soort teek).

Indicatie(s)

Bestrijding van vlooien, teken en luizen besmetting bij honden. De meeste luizen op de hond worden binnen 2 dagen gedood. De insecticide werking tegen nieuwe besmetting met volwassen vlooien duurt tot 8 weken. Het product heeft een persisterende acaricide werking tot 3 weken tegen Ixodes ricinus en tot 4 weken tegen Rhipicephalus sanguineus en Dermacentor reticulatus. Indien sommige soorten teken (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) bij toediening al aanwezig zijn, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis, indien dit eerder is gediagnosticeerd door een dierenarts.

Niet gebruiken bij

 • Pups jonger dan 2 maanden oud en/of aan pups die minder dan 2 kg. wegen (aangezien dit niet specifiek getest is, waardoor de geschikte gegevens ontbreken)
 • Zieke (systemische ziek, koorts, etc.) of herstellende dieren.
 • Konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen optreden.
 • Katten, daar dit tot overdosering kan leiden (gebruik de veilige kattendoseringen).
 • Overgevoeligheid voor de actieve stof, dimethyl sulfoxide of een van de andere hulpstoffen.

Dosering

 • Eliminall Small voor honden van 2 tot 10 kg bevat: 67 mg Fipronil
 • Eliminall Medium voor honden van 10 tot 20 kg 134 mg Fipronil
 • Eliminall Large voor honden van 20 tot 40 kg bevat: 268 mg Fipronil
 • Eliminall Extra Large voor honden boven de 40 kg bevat: 402 mg Fipronil

Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden, voor katten is er Eliminall voor de kat.

Toedieningswijze

Alleen voor uitwendig gebruik. Dien het product lokaal op de huid toe, overeenkomstig het lichaamsgewicht volgens de bovengenoemde dosering.

 1. Haal de pipet uit het triplex zakje. Houd de pipet rechtop. Draai en trek de dop van de pipet.
 2. Draai de dop om en plaats de achterkant van de dop op de pipet. Duw en draai de dop rond op de punt van de pipet om de pipet te openen, verwijder dan de dop van de pipet.
 3. Duw de haren van het dier tussen de schouderbladen opzij tot de huid goed zichtbaar is.
 4. Plaats de punt van de pipet direct op de huid en knijp meerdere keren in de doseringspipet om de pipet direct op de huid leeg te maken op één of twee plaatsen.

Het is belangrijk om het product daar aan te brengen waar het dier het niet kan aflikken en dat dieren elkaar niet likken direct na de behandeling. De haren moeten uit elkaar geduwd worden en het product dient op de huid aangebracht te worden. Tijdelijke vachtveranderingen (klittende/vette vacht en/of resten op de vacht) kunnen worden waargenomen op de toedieningsplaats. Voor een optimale vlooien en/of tekenbestrijding kan het behandelingsschema aangepast worden aan de plaatselijke epidemiologische omstandigheden (overleg dit met uw dierenarts).

Product ID: 1952
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Eliminall Hond spot-on ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Kort houdbaar
Door , 08 juli 2019

Goed product, maar best geen jaarvoorraad bestellen: ik bestelde 3 doosjes (dus voor 9 maanden behandeling) maar ze vervallen al over 4 maand. Spijtig! Het ontwormingsproduct is goed tot half 2021, dat is veel interessanter.

A+++++++++++++++++++++++
Door , 21 augustus 2018

TOP !!!!!!!!!!

Prima
Door , 01 april 2018

Onze hond had een zware vlooienallergie. Ondanks dat dit middel alleen fipronil bevat deed het wel wat het moest doen. Het doodt alleen volwassen vlooien dus lange adem is nodig, onze dierenarts zei dat bestrijding maanden kon duren maar dat betekent niet dat het middel niet effectief is! Wel adviseerde ze elke drie ipv 4 weken een pipet. Nu na 4 pipetten (12 weken) vinden we nu geen vlo meer. We hebben het wel gecombineerd met omgevingsspray en zetten de pipetten voorlopig door.

Goed product
Door , 15 februari 2018

Makkelijk in gebruik.

Slecht
Door , 21 juli 2017

Slecht na gebruik nog steeds vlooien

Antwoord van Medpets

Beste Jacqueline, Bedankt voor uw review. Helaas is geen enkel vlooienmiddel 100% beschermend en dit jaar is de infectiedruk erg hoog waardoor het kan zijn dat er ondanks een preventief middel alsnog vlooien of teken aanwezig zijn. Ik zou u aan willen raden om een volgende keer een middel met een andere werkzame stof te kiezen, mogelijk is deze effectiever tegen vlooien en teken. Met vriendelijke groet, Team Medpets

Werkt uitstekend
Door , 29 juni 2017

Werkt super goed. Nooit last van teken na een boswandeling.

Beoordelingen 1 - 6 van 23