Defendog spray

Defendog spray

Defendog van Virbac is niet langer verkrijgbaar. Als alternatief kun je Effipro Spray, Frontline Spray of de Tick Off Combispray gebruiken.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie
 • Bijsluiters

Productinformatie

Defendog Spray

Met Defendog spray behandelde honden zijn gedurende 4 weken tegen teken en 6 tot 8 weken tegen vlooien beschermd. Defendog spray is een anti-parasitair middel dat als een onzichtbare film op de huid en de vacht van honden langdurig werkzaam is tegen vlooien en teken. De werkzame stof in Defendog spray is Permethrin. Het heeft een giftige werking op het zenuwstelsel van insecten maar is bijzonder veilig voor mens en dier.

Samenstelling

Bevat per ml 18,8 mg Permethrin. Toxicologische groep: synthetisch pyrethroïde.

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij katten, zieke of herstellende honden, puppy's jonger dan 3 maanden en zogende teven.

Bijwerkingen

In uitzonderlijke gevallen kunnen overgevoeligheid, spiertrillingen, ataxie, braken, convulsies of regelmatig terugkerende spiertrekkingen optreden.

Dosering/Toediening

De fles rechtop houden en gelijkmatig de schone en droge vacht bespuiten tot de haren doordrenkt zijn. Masseer daarna de vacht om de huid te bevochtigen. Behandel het gehele lichaam, inclusief de oren, maar met uitzondering van de ogen, neus en bek. De dosering varieert afhankelijk van het lichaamsoppervlak en de vachtlengte maar bedraagt gemiddeld 5 ml per kg lichaamsgewicht. Dit komt overeen met 5 keer sproeien. Na de behandeling het dier niet wassen of afdrogen. De vacht aan de lucht of met een föhn laten drogen. Daarna mag het dier gekamd of geborsteld worden.

Waarschuwingen

 • Defendog bevat een vluchtige hulpstof die onschadelijk is voor de hond, echter gelakte of geverfde oppervlakken kunnen er door worden aangetast. Derhalve wordt geadviseerd de hond bij voorkeur buitenshuis te behandelen en de vacht te laten opdrogen alvorens deze in contact kan komen met gelakte of geverfde oppervlakken
 • Zwemmen, vooral in zeewater, kan de werkzaamheid verminderen en zal de periode van bescherming verkorten
 • De hond na behandeling niet wassen of behandelen met een shampoo, dit verwijdert de werkzame bestanddelen
 • Niet tegelijk gebruiken met andere insecticiden zoals andere pyrethroïden, organofosforverbindingen of carbamaten
 • Giftig voor vissen: niet toepassen bij aquaria of oppervlaktewater
 • Ontvlambaar: houd behandelde dieren weg van open vuur en andere warmtebronnen tot de vacht volledig droog is (tenminste 30 minuten na sprayen)
 • Spray niet in de ogen van het dier
 • Niet in open vlam of ander gloeiend voorwerp spuiten
 • Bij overdosering kunnen verschijnselen optreden gerelateerd aan de spier-/zenuwtoxiciteit van permethrin. Mocht dit optreden, dan wordt aanbevolen de hond met gewone shampoo en koud water te wassen om het middel te verwijderen.

Teken

Heeft uw hond of kat een teek, verwijder deze dan met de O'Tom tekenhaak.

Product ID: 188
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Defendog spray ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Perfect en effectief middel
Door , 24 november 2021

Een product dat al jaren in onze fokkerij is gebruikt met langharige collies. Werkte perfect en geen last meer van vlooien en teken. Het was een middel dat goed werkte. Nu hebben we een shelty en deze heeft last van vlooien. Graag wil ik weer Defendog gebruiken maar kan het nergens meer krijgen. Waarom wordt een goed product uit de handel genomen is mijn vraag.

Prima product
Door , 13 april 2019

Heel veel jaren tot volle tevredenheid gebruikt, helaas kan ik er nergens meer aankomen. Over de alternatieven ben ik minder enthousiast! Vraag me af wat de reden is van het van de markt gehaald is.

5
Door , 03 maart 2019

Gebruik het al vele jarenvan af 1995 en geen vlo of teek gezien

Prima product
Door , 12 oktober 2016

Prima product. Direct vrij van vlooien

goed
Door , 26 augustus 2016

Ik heb mij door de dierenarts laten vertellen dat het niet dood maar weert tegen parasieten. Er zit een geur in die vlooien en teken absoluut niet verdragen. En daarom alleen al is het een zeer effectief middel.

Antwoord van Medpets

Beste mevrouw, Bedankt voor uw productbeoordeling. Fijn dat u tevreden bent met dit product. Het middel werkt inderdaad afwerend tegen parasieten, maar in geval van een aanwezige besmetting doodt het middel de parasieten ook. Met vriendelijke groeten, Team Medpets

Perfect!! Droogt snel in en heeft goede bescherming
Door , 05 augustus 2016

Perfecte werking, zeer fijne spray en trekt snel in. Binnen een half uur is je natte ingesprayde hond weer een droge hond. Kun je hem of haar weer fijn over de bol aaien. Super spul dus.

Beoordelingen 1 - 6 van 9