>
>
Defendog spray
Productafbeelding /1
Product afbeelding van Defendog spray

Defendog spray

Product afbeelding van Defendog spray

Defendog van Virbac is niet langer verkrijgbaar. Als alternatief kunt u Effipro Spray of Frontline Spray gebruiken.

   » Meer informatie

Gratis verzending
Vanaf €49,- binnen NL

Verzendkosten €2,95
Bij besteding van €25 - €49

Verzendkosten €3,95
Bij besteding tot €25

Trustpilot
9.1/10 | 15946 reviews
Productinformatie

Defendog van Virbac is niet langer verkrijgbaar. Als alternatief kunt u Effipro Spray of Frontline Spray gebruiken.

Defendog Spray

Met Defendog spray behandelde honden zijn gedurende 4 weken tegen teken en 6 tot 8 weken tegen vlooien beschermd. Defendog spray is een anti-parasitair middel dat als een onzichtbare film op de huid en de vacht van honden langdurig werkzaam is tegen vlooien en teken. De werkzame stof in Defendog spray is Permethrin. Het heeft een giftige werking op het zenuwstelsel van insecten maar is bijzonder veilig voor mens en dier.

Samenstelling

Bevat per ml 18,8 mg Permethrin. Toxicologische groep: synthetisch pyrethroïde.

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij katten, zieke of herstellende honden, puppy's jonger dan 3 maanden en zogende teven.

Bijwerkingen

In uitzonderlijke gevallen kunnen overgevoeligheid, spiertrillingen, ataxie, braken, convulsies of regelmatig terugkerende spiertrekkingen optreden.

Dosering/Toediening

De fles rechtop houden en gelijkmatig de schone en droge vacht bespuiten tot de haren doordrenkt zijn. Masseer daarna de vacht om de huid te bevochtigen. Behandel het gehele lichaam, inclusief de oren, maar met uitzondering van de ogen, neus en bek. De dosering varieert afhankelijk van het lichaamsoppervlak en de vachtlengte maar bedraagt gemiddeld 5 ml per kg lichaamsgewicht. Dit komt overeen met 5 keer sproeien. Na de behandeling het dier niet wassen of afdrogen. De vacht aan de lucht of met een föhn laten drogen. Daarna mag het dier gekamd of geborsteld worden.

Waarschuwingen

  • Defendog bevat een vluchtige hulpstof die onschadelijk is voor de hond, echter gelakte of geverfde oppervlakken kunnen er door worden aangetast. Derhalve wordt geadviseerd de hond bij voorkeur buitenshuis te behandelen en de vacht te laten opdrogen alvorens deze in contact kan komen met gelakte of geverfde oppervlakken
  • Zwemmen, vooral in zeewater, kan de werkzaamheid verminderen en zal de periode van bescherming verkorten
  • De hond na behandeling niet wassen of behandelen met een shampoo, dit verwijdert de werkzame bestanddelen
  • Niet tegelijk gebruiken met andere insecticiden zoals andere pyrethroïden, organofosforverbindingen of carbamaten
  • Giftig voor vissen: niet toepassen bij aquaria of oppervlaktewater
  • Ontvlambaar: houd behandelde dieren weg van open vuur en andere warmtebronnen tot de vacht volledig droog is (tenminste 30 minuten na sprayen)
  • Spray niet in de ogen van het dier
  • Niet in open vlam of ander gloeiend voorwerp spuiten
  • Bij overdosering kunnen verschijnselen optreden gerelateerd aan de spier-/zenuwtoxiciteit van permethrin. Mocht dit optreden, dan wordt aanbevolen de hond met gewone shampoo en koud water te wassen om het middel te verwijderen.

Teken

Heeft uw hond of kat een teek, verwijder deze dan met de O'Tom tekenhaak.

Let op

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de spray heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk uw hond dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien u ze vindt.

 

Bijsluiter 

Voor Defendog spray is een bijsluiter beschikbaar. Wij adviseren Adobe Reader voor het lezen van onze bijsluiters. Klik op onderstaande link om de bijsluiter te openen in een nieuw venster.

Defendog spray bijsluiter
bijsluiter-defendog-spray-1.pdf (112 KB)
Beoordelingen voor Defendog spray

Heb je ervaring met Defendog spray ? Geef ons dan je mening over dit product.

“Prima product”

Door 

Prima product. Direct vrij van vlooien

“goed”

Door 

Ik heb mij door de dierenarts laten vertellen dat het niet dood maar weert tegen parasieten. Er zit een geur in die vlooien en teken absoluut niet verdragen. En daarom alleen al is het een zeer effectief middel.

“Perfect!! Droogt snel in en heeft goede bescherming”

Door 

Perfecte werking, zeer fijne spray en trekt snel in. Binnen een half uur is je natte ingesprayde hond weer een droge hond. Kun je hem of haar weer fijn over de bol aaien. Super spul dus.

“Uitstekend product.”

Door 

Ik gebruik Defendog al jaren en weet voor honderd procent zeker dat mijn honden 30 dagen lang geen last van teken hebben.Ik heb wel eens wat anders geprobeerd maar vond vaak een paar dagen na de behandeling toch nog een levende teek, met Defendog is dat absoluut niet het geval. Ook heb ik nog nooit negatieve bijwerkingen geconstateerd.Echt een super product.

“Defendog spray”

Door 

1x gebruikt op mijn 2 langharige hondjes, het lijkt te werken

“Defendog”

Door 

Ik gebruik Defendog al jaren. Ik vindt dat het afdoende werkt. Je kunt het makkelijk spuiten op de gehele vacht. Prima Product.

Schrijf je eigen beoordeling
beoordeling 1-4 van 4
1/1
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit