Alle speeltjes

Katten zijn dieren met speciale instincten en behoeftes. Als jouw kat buiten mag, zal hij over het algemeen genoeg prikkels krijgen om zichzelf te kunnen vermaken. Is jouw kat echter een binnenkat? Dan is zijn leefgebied een stuk beperkter. Hij heeft daardoor minder ruimte om te jagen, spelen en zijn omgeving te verkennen. De aandacht van echte huistijger gaat daarom sneller uit naar slapen of eten. Minder beweging kan overgewicht veroorzaken, met medische klachten als gevolg. Ook verveling kan om de hoek komen kijken. Frustratie, spanningen en zelfs gedragsproblemen kunnen dan het gevolg zijn. Voor de gezondheid van je kat is het daarom uiterst belangrijk om te blijven bewegen en spelen.

Speelgrage katten

Elke kat is anders. Sommige katten houden meer van spelen dan andere. De speeldrang van je kat kan afhankelijk zijn van zijn karakter, leeftijd en hoe vaak hij buiten komt. Wist je dat zelfs de manier waarop jij met je kat speelt van belang kan zijn? Dingen die jouw kat extra stimuleren zijn ritselende geluidjes, snelle bewegingen of speeltjes uit moeilijk bereikbare plekjes zien te halen. Op deze manier wakker je zeker weten zijn jachtinstinct aan! Uitdaging is ook een belangrijke factor. Schaf daarom regelmatig een nieuw speeltje aan of wissel de speeltjes dagelijks om. Zo blijft je kat elke keer weer nieuwsgierig.

Je vindt bij Medpets meer dan 180 kwalitatieve kattenspeeltjes. Wil je weten waarmee je je kat allemaal kan verrassen? Lees dan snel verder!

Alle speeltjes

Ballen – najagen

Met balletjes en najaagspeeltjes wakker je het jachtinstinct van je kat ongetwijfeld aan! Je vindt hier alle speeltjes die te maken hebben met het najagen, achternazitten en opsporen van de ‘prooi’. Bekijk hier een scala aan speelballetjes en pluizige speelmuisjes. Heb je de KONG Kat - Moppy Ball al bekeken?

Catnip

Catnipspeeltjes zijn een geweldige manier om je kat aan het spelen te krijgen. De meeste katten zijn er dol op! In kattenkruid zit een bepaald stofje wat je kat ontzettend aantrekkelijk vindt. Kijk er dan ook niet raar van op als je kat intens gaat spinnen, over de grond rolt of gekke geluidjes maakt. Na een kwartier is het effect uitgewerkt. Kattenkruid is niet schadelijk voor katten en voegt een leuke extra toe aan het spelen.

Interactief speelgoed

Ook baasjes van intelligente katten kunnen hier allerlei soorten interactieve speeltjes vinden. Er bestaan diverse soorten puzzels die verschillen in moeilijkheidsgraad. De Catit Senses Roundabout is een slimme puzzel die ronddraait. Jouw kat moet het balletje uit de puzzel zien te halen.

Kattentunnels

Speeltunnels zijn ware speelparadijzen voor jouw kat! Je kat kan hier naar hartenlust spelen, stoeien of zichzelf verstoppen. De tunnel kan voor je kat ook dienen als zachte slaapplaats.

Laser speelgoed

Met laserlichtjes kun je een stip op de vloer of muur projecteren. Je kat zal direct geprikkeld zijn om het bewegende stipje ‘te vangen’. Het is ideaal speelgoed om het jachtinstinct van je kat aan te wakkeren! Bekijk onder andere de laserlampjes van merken als All For Paws, Beeztees en FroliCat.

Speelhengels

Door snelle of juist langzame bewegingen te maken, wordt jouw huistijger uitgedaagd om dit speeltje achterna te gaan. Bekijk ons grote assortiment speelhengels en kies voor een hengel met veertjes, catnip of belletjes. Zo maak je het spelletje nóg interessanter voor jouw harige vriend.

Vulbaar speelgoed

Vulbaar speelgoed kan de oplossing zijn om jouw kat aan het spelen te krijgen. Verstop de favoriete snoepjes van je kat in het speelgoed en laat het speelplezier beginnen! Ken jij de PetSafe SlimCat al?

Toon filters