> Top 10 middelgrote hondenrassen

Top 10 middelgrote hondenrassen

Top 10 middelgrote hondenrassen

In dit blogartikel worden 10 veel gehouden middelgrote hondenrassen besproken met de belangrijkste kenmerken die horen bij deze rassen. Honden in deze categorie hebben een volwassen gewicht tussen 10-25 kg.

Dit is onze top 10 van middelgrote hondenrassen. Op zoek naar een ander ras? Kijk dan op onze hondenrassen pagina.

1. Border Collie

De Border Collie is een klassiek ras uit de groep Herdershonden en veedrijvers. Het zijn atletische en gespierde honden met groot uithoudingsvermogen. Ze zijn er in 2 vachtlengtes, kortharig en halflang. Beide met een dichte ondervacht. Het zijn gevoelige, veelzijdige, initiatiefrijke hondjes met scherpe instincten en zeer leergierig en gehoorzaam. Ze hebben daardoor wel een zachte, maar consequente opvoeding en training nodig.

2. Australian Shepherd

De Australian Shepherd valt net als de Border Collie onder de rasgroep Herdershonden en veedrijvers. Het zijn levendige en wendbare honden met een korte staart. De vacht is halflang met een dichte ondervacht. Het zijn slimme honden, die zich erg hechten aan het gezin. Het zijn honden die graag willen werken en moet echt iets te doen hebben.

3. Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever valt weer binnen de rasgroep Retrievers, Spaniels en Waterhonden. Het zijn gespierde en beweeglijke honden met zogenaamde triangelvormige oren en zwemvliezen. Ze hebben een halflange, dubbele, waterbestendige vacht in een kleur tussen rood en oranje, met dichte ondervacht. Ze mogen witte markeringen hebben. Het zijn slimme, speelse en aanhankelijke honden die graag leren. Ze zijn van nature geen allemansvrienden en hebben een goede socialisatie en opvoeding nodig om een sociale hond te worden.

4. Samojeed

De Samojeed is een ras uit de rasgroep Spitsen en oertypen. Het is uiterlijk een echte poolhond met een halflange, witte vacht en dichte ondervacht. Het zijn sociale en vriendelijke familie honden die een zachte, maar consequente opvoeding nodig hebben. Het zijn actieve honden die graag bij zijn baas is en samen dingen onderneemt.

5. Welsh Springer Spaniel

De Welsh Springer Spaniel valt in de categorie Retrievers, Spaniels en Waterhonden en staat bekend om zijn vriendelijke karakter met groot uithoudingsvermogen. Ze lijken onvermoeibaar. Ze hebben een halflange vacht, in de kleur diep rood/wit. Ze kunnen de neiging hebben tot blaffen, maar zijn echte gezinshonden. Ze kunnen eigenwijs zijn, waardoor een consequente opvoeding nodig is. Ze hebben zowel lichamelijk als mentale uitdaging nodig. Ze hebben nog echt het karakter van een jachthond. Ze moeten dus goed getraind worden niet zomaar hun neus achterna te lopen.

6. Engelse Cocker Spaniël

De Engelse Cocker Spaniël valt zoals de naam al zegt binnen de rasgroep Retrievers, Spaniels en Waterhonden. Het is een compacte hond met een gladde, zijdeachtige vacht. Het zijn levendige en opgewekte honden en daarbij nieuwsgierig en intelligent met een staart die altijd kwispelt. Ze hebben veel beweging nodig.

7. Finse Spits

De Finse Spits is een hondje uit de rasgroep Spitsen en oertypen. Ze hebben de echte spitsen bouw, met een vrij lange en uitstaande vacht op het lichaam, met een lange en zachte vacht op de staart en de broek, maar met kortere beharing op de kop en de poten. Ze zijn standaard goudbruin van kleur. Het is een zelfstandig en waaks ras. Ze kunnen veel blaffen, omdat dit nodig was voor zijn traditionele functie als jachthond. Het zijn levendige, energieke, maar pittige en zelfbewuste hondjes. Ze hebben een goede socialisatie nodig.

8. Beagle

De Beagle is een hondenras uit de groep Lopende honden en zweethonden. Het zijn vrolijke en aanhankelijke huishonden. Ze hebben een grote jachtpassie en gaan makkelijk hun neus achterna. Moedig, actief en vastberaden zijn kenmerkende eigenschappen. Ze hebben een korte vacht, meestal in de typische driekleur (wit/bruin/zwart) met hangende oren en een stevige opstaande staart. Ze kunnen veel blaffen.

9. Australian Cattle dog

De Australian Cattle dog valt onder de rasgroep Herdershonden en veedrijvers. Het zijn krachtige, gespierde werkhonden. Onbevreesd, moedig en vastberaden. Ze zijn zeer trouw en beschermend van aard, naar zowel zijn baas als zijn eigendommen. Ze hebben een korte, weerbestendige bovenvacht met een korte en dichte ondervacht. Ze zijn ooit ontstaan vanuit een kruising met de Dingo en kunnen hierdoor wild van aard zijn.

10. Middenslag Schnauzer

De Schnauzer is, zoals de naam al zegt, een hond uit de groep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden. Een levendige, goedaardige en aanhankelijke hond, vaak wat wantrouwend naar vreemden. Ze hebben een krachtige, wat gedrongen bouw en een ruwe, harde en dichte vacht. Een korte boven beharing en dichte ondervacht met een baard en ruige wenkbrauwen. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, maar meest voorkomend zijn peper en zout en zwart.

Nooit iets missen?

Ben je altijd op zoek naar dé manier om jouw huisdier het allerbeste te geven? Onze Medpets nieuwsbrief staat vol met tips, adviezen en natuurlijk onze acties en kortingen. Schrijf je nu in!

Voorwaarden nieuwsbrief

Deel dit artikel