Hurtta tuig

Hurtta is een merk dat producten van zeer hoge kwaliteit maakt. Zo dus ook de tuigjes van Hurtta. Je kunt de tuigjes gebruiken in alle soorten weersomstandigheden. Maar voor je een tuigje aanschaft is het handig om een paar zaken op een rijtje te zetten.

De juiste maat tuigje

Zo is het verstandig om de juiste maat te kiezen. Hiervoor is het belangrijk dat je je hond goed opmeet. Je wilt namelijk niet dat je hond uit het tuigje kan glippen of dat het tuigje te strak zit.

Welke soort tuigje?

Verder is het slim om goed na te denken over welk soort tuigje je wilt. Zo kun je kiezen uit een harnas, een Y-tuig, een H-harnas of een antitrek tuigje. Het ligt helemaal aan wat jij en je hond fijn vinden én aan het uiteindelijke doel van het tuigje. Wil je een praktisch tuigje voor tijdens lange wandelingen of wil je bijvoorbeeld een tuigje waardoor je hond minder trekt tijdens het lopen.

Voorbeelden

Een voorbeeld van een harnas van Hurtta is het Weekend Warrior Harness. Het is een ergonomisch ontwikkeld tuigje dat geschikt is voor actieve honden en verschillende soorten weersinvloeden aan kan. Dit harnas is ook beschikbaar in de eco uitvoering, het Weekend Warrior Eco Harnas. Dit harnas is gemaakt van gerecycled polyester.

Een voorbeeld van een Y-Tuig is het Hurtta Razzle Dazzle Y-Harness Hedge tuigje. Dit tuigje voorziet jouw hond van extra versteviging rond de borst, nek en buik! Dit tuigje is ook verkrijgbaar in de vorm van een H-Harnas: Hurtta Razzle Dazzle H-Harnas Hedge. Ook dit harnas heeft een optimaal draagcomfort door zachte voering en geeft extra versteviging rond de borst en de buik.

Voor honden die veel trekken tijdens het wandelen is er een antitrektuigje van Hurtta: het Hurtta Venture No-Pull Harness. Door de lijn te bevestigen aan het lusje op het borstgedeelte, leer je je hond om minder te trekken tijdens het wandelen.

Ook voor de koude winterdagen is er een speciaal harnas beschikbaar. Namelijk het Hurtta Weekend Warrior Winter Harnas. De binnenkant van die harnas is gevuld met warm reflecterend materiaal zodat jouw hond het niet koud hoeft te hebben tijdens zijn wandelingen.

Al met al, genoeg keuze uit de tuigjes van Hurtta. Scroll gerust verder op deze pagina voor het gehele assortiment!