Bene-Bac Plus Bird & Reptile
Bene-Bac Plus Bird & Reptile
Bene-Bac Plus Bird & Reptile
Bene-Bac Plus Bird & Reptile

Bene-Bac Plus Bird & Reptile

Bene-Bac Bird & Reptile is een geconcentreerde melkzuurbacteriën behandeling voor vogels en reptielen.

Protexin Fibreplex is een geschikt alternatief voor Bene-Bac Plus Bird & Reptile.
 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie

Productinformatie

Bene-Bac Plus Bird & Reptile

Bene-Bac Bird & Reptile is een geconcentreerde melkzuurbacteriën behandeling voor vogels en reptielen.

Bene-Bac Bird & Reptile is een aanvullend diervoeder en kun je gebruiken voor opgroeiende en volwassen vogels of reptielen wanneer zij te maken krijgen met veranderende voedings-of milieu-omstandigheden of na een behandeling met antibiotica. Bene-Bac Bird & Reptile is in 2 varianten verkrijgbaar, de gel (in spuit) en als poeder. Het poeder is goedkoper, maar de gel werkt effectiever, omdat de melkzuurbacteriën, die in olie ingekapseld zijn, beter worden beschermd en er dus meer effectieve ingrediënten op hun bestemming (de darmen) aankomen.

Voor gebruik bij konijnen raden we je de Bene Bac Pet aan.

Toepassing:

Bene-Bac Bird & Reptile kan bij de volgende klachten toegepast worden:

 • veranderingen in de omgeving
 • als aanvullende therapie
 • aanvullende behandeling bij toepassing antibiotica
 • bij spanning, voor en na de reis.
 • tijdens de opfok
 • in het geval van wisseling van voer
 • lange termijnbehandeling ter onderhoud van de weerstand.

Dosering en duur van gebruik:

Bene-Bac poeder:

Het Bene-bac poeder kan over het natte voedsel en fruit gestrooid worden. Voor een betere hechting van het poeder kan droog voedsel met wat water of olie vochtig worden gemaakt. Voer waar al poeder over verwerkt is, dient na 8 uur weggegooid te worden. De bakjes moeten grondig gereinigd worden.

 • 10 - 30 gram lichaamsgewicht: 0,338 g of 1/8 theelepel
 • 30 - 250 gram lichaamsgewicht: 0,68 g of 1/4 theelepel
 • 250 - 450 gram lichaamsgewicht: 1,35 g of 1/2 theelepel.

Een afgestreken theelepel is gelijk aan 2,7 gram Bene-Bac poeder. Bene-bac dient na de geboorte de eerste, derde, vijfde en zevende dag te worden toegediend. Daarna voor groei en onderhoud volstaat wekelijks gebruik met een maximum van 1 theelepel per voeding. Bij periodes van verandering, geef je dezelfde dosering als bij onderhoud twee keer met drie dagen ertussen. Één keer voor de periode van verandering en een keer na de periode. Bij het toedienen dient bovenstaande dosering aangehouden te worden.

Als er meer vogels in een kooi gehouden worden, kan je het gewicht van alle vogels bij elkaar optellen om te bepalen hoeveel poeder je moet geven door het voer. Voor grotere loopvogels gebruik je 1 theelepel voor nog groeiende vogels en volwassen dieren 2 theelepels. De frequentie is hetzelfde als hierboven beschreven. Voor reptielen geldt hetzelfde als voor vogels.

Bene Bac Bird & Reptile Gel:

Er gelden verschillende doseringen voor vogels, terrariumdieren. Het is belangrijk zich te houden aan de instructies bij toediening van Bird Bene-Bac aan jouw vogel. Het zal de vogel niet ten goede komen, de voorgestelde dosering te verhogen. De overtollige Bene-Bac kan zich gaan ophopen in de krop van de vogel, wat zich mogelijk ontwikkelt tot een gevoelige of slecht werkende krop.

Vogels

Bij vogels kan Bene-Bac Bird & Reptile worden toegediend met wat voedsel. Voor de gerichte behandeling van individuele vogels uit een groep of van vogels die niet over eigen voeding kunnen beschikken, kunnen de benodigde hoeveelheden direct zorgvuldig worden toegediend via de bek. Voor het nauwkeurig meten van kleine hoeveelheden is een spuit (met ml. aanduiding) geschikt (1,0 g Bird Bene-Bac = 1,0 ml).

 • Kleine vogels (zoals kanaries, parkieten, vinken) krijgen 0,5 g (=ter grootte van een erwt)
 • Grote papegaaien en duiven 1 g
 • Handopfok: 1 dosis per dag op dag 1, 3, 5 en 7 en dan 1 keer per week wanneer de vogels zelf kunnen eten
 • Bij veranderende omstandigheden: Gebruik de gel 2 keer, 1 dag voor en 1 dag na momenten van verandering in voeding of omgeving
 • Groei en onderhoud: 1 keer per week geven voor de eerste 3 maanden, daarna om de week
 • Onderhoud: Voer bene-bac om de week. Gebruik 0.5 gram voor vinken, kanaries, parkieten, Australische kakatoes en andere kleine soorten en 1 gram voor Amazone papegaaien, kaketoes, ara's en andere grote soorten.

Terrariumdieren (reptielen)

Bij reptielen wordt Bene-Bac het beste direct in de bek gespoten. De dierenarts kan het eventueel ook toedienen via een injectie

 • Handopfok: 1 dosis per dag op dag 1, 3, 5 en 7 en dan 1 keer per week wanneer de reptielen zelf kunnen eten
 • Bij veranderende omstandigheden: Gebruik de gel 2 keer, 1 dag voor en 1 dag na momenten van verandering in voeding of omgeving. Kleine dieren 0.5 gram en grotere dieren 1 gram
 • Groei en onderhoud: Gebruik 0.5 - 1 gram 12 tot 24 uur voor voeding en opnieuw 2 tot 12 uur na de voeding.

Samenstelling poeder

Dextrose, maltodextrine, fructooligosaccharides, natriumaluminiumsilicaat, gedroogde bifidobacteriën, gedroogde lactobacillus, gedroogde lactobacillus acidophilus (vogel-variant bv), Lactobacillus casei, gedroogde enterococcus faecium, lactobacillus plantarum, gedroogde pediococcus.

Samenstelling gel

Zonnebloem olie, silicon dioxide, sucrose, dextrose, fructooligosaggaride, gedroogde fermentatie producten van: Lactobacillus casei (vogel stam), L. fermentum, L. acidiphollis, L. plantarum, Enterococcos faecium, Bifidobacterium bifidum, Pediococcus acidilactici, kustmatige kleurstof.

Product ID: 1417
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Bene-Bac Plus Bird & Reptile ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Bene-Bac Plus Bird & Reptile
Door , 11 april 2016

Gebruik dit product als tegenhanger voor de vele antibiotica die in de vogelwereld worden toegediend. Heb het product voorgeschreven gekregen door Dr. Coutteel uit Nijlen (België)

mw
Door , 13 oktober 2015

Ik zie helaas bij de klachten geen resultaat op de ruikende ontlasting van de papegaai de gel weigerde allebei de papegaaien te nemen in Juvenile

bebe-bac
Door , 15 augustus 2014

Sorry, kan niet zeggen of bene-bac werkt omdat ik een baby ara heb waarbij het voer (pap) niet helemaal verteerd ondanks gebruik van bene-bac

Beoordelingen 1 - 3 van 3