Vlooien - Teken Puppy

Vlooien en teken zijn vervelende beestjes. Als baasje wil jij jouw pup natuurlijk goed behandelen of beschermen tegen vlooien en teken. Medpets heeft verschillende bestrijdingsmiddelen in haar assortiment die ook geschikt zijn voor pups. Vlooienbestrijdingsmiddelen bestaan in de vorm van druppels, sprays, pilletjes en shampoos.

Vlooien en teken

Vlooien zijn kleine beestjes die zich het liefste op warme, beschutte plekjes in het haar verstoppen. Vlooien kunnen voor vervelende kriebels zorgen. Dit wordt veroorzaakt door een beet van een vlo. Dit beestje laat tijdens het bijten een beetje speeksel achter en dat gaat flink kriebelen. Vlooien zijn moeilijk te zien, maar een vlooienkam kan je hierbij helpen. Ook kun je als baasje letten op vlooienbeten in de huid, dit zijn kleine vurige rode plekjes. Buiten het behandelen en beschermen tegen vlooien, kan jij jouw viervoeter ook beschermen tegen teken. Dit beestje graaft zichzelf als het ware in de huid en zuigt zich vol met bloed. Eenmaal gevuld met bloed, laat hij vanzelf los. Probeer jouw viervoeter altijd regelmatig te controleren op teken, aangezien deze beestje soms nare ziektes bij zich dragen. Heb je een teek gevonden? Verwijder deze parasiet dan met een tekenpen.

Het bestrijden

Maar hoe kun jij jouw pup behandelen of beschermen tegen vlooien en teken? Zo zijn er verschillende spot-on producten van bijvoorbeeld Advantix, Advantage, Frontline of Bolfo Gold. Deze pipetten kun je gemakkelijk aanbrengen op de intacte huid tussen de twee schouderbladen. Je kunt je hond ook behandelen of beschermen tegen vlooien en teken met verschillende sprays. Merken waaronder Frontline, Ticks-Off en Beaphar hebben sprays die gemakkelijk op lichaam aan te brengen zijn.

Bescherm op een natuurlijke manier

Wil jij als baasje jouw pup op een natuurlijke manier ondersteuning geven tegen teken en vlooien? Medpets heeft verschillende producten in haar assortiment om viervoeters op een natuurlijke manier te beschermen tegen vlooien en teken. Hier vind je onder andere de merken Biofood en Grau terug.

Bekijk hieronder het volledige assortiment aan bestrijdingsmiddelen tegen vlooien en teken om pups het beste te beschermen of te behandelen.

Toon filters