Vegetarisch hondenvoer

Veel baasjes die ervoor kiezen om zelf geen vlees te eten, zouden het fijn vinden als hun hond dat ook niet doet. Daarom kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om hun hond ook vegetarisch te laten eten. Honden zijn alleen vanuit nature wel carnivoren en dus vleeseters. Omdat honden al vele jaren met de mens samenleven en langzaam ook gewend zijn geraakt aan menseneten, kunnen zij ook makkelijker koolhydraten verteren.

Voedingsstoffen

Het kan dus uit milieuoverweging zijn dat hondeneigenaren hun hond vegetarisch laten eten, maar soms kan het ook komen doordat de hond een overgevoeligheid heeft voor bijvoorbeeld dierlijke eiwitten.

Vegetarisch hondenvoer bevat geen vlees, maar er kunnen wel andere dierlijke eiwitten zoals eieren of melk in zitten. Deze zijn ook belangrijk, omdat je hond deze nodig heeft! Het is dan ook van belang dat wanneer je ervoor kiest om je hond vegetarisch te laten eten, je zorgt voor een evenwichtig compleetvoer. Het wordt niet aangeraden om je hond zelf vegetarisch te voeren. Je hond kan hierdoor essentiële voedingsstoffen missen, waardoor er complicaties kunnen ontstaan in de toekomst.

Geschikt voor puppy's?

Het wordt afgeraden om puppy's vegetarisch te voeren, omdat zij nog volop in de groei zijn. Zij kunnen hierdoor essentiële voedingsstoffen mislopen. Na een jaar kun je langzaam overschakelen op vegetarisch hondenvoer.

Assortiment

Enkele voorbeelden van vegetarisch hondenvoer zijn Happy Dog Sensible India Hondenvoer, WOW! PUUR 100% Hondenvoer of Edgard & Cooper Adult Plant Based Hondenvoer.

De vegetarische variant van Happy Dog zit boordevol Omega 3- en 6 vetzuren en is bijzonder geschikt voor veeleisende en gevoelige honden! Deze voeding is tevens glutenvrij.

De WOW! PUUR 100% Hondenvoeding is gemaakt van groenten en fruit en bevat geen granen en gluten.

De vegetarische voeding van Edgard & Cooper bevat ook alles wat jouw hond dagelijks nodig heeft! De voeding bevat 10 essentiële aminozuren uit erwten, pastinaak, appel en vlierbessen.

Scrol voor het hele aanbod door op deze pagina!

Toon filters