Specific Kat

Specific Kat

International farmaceutisch bedrijf met expertise

Specific is een merk van het internationaal, specialistisch, veterinair farmaceutisch bedrijf Dechra. Dit bedrijf heeft veel expertise in ontwikkeling, productie, verkoop en marketing van hoogwaardige producten voor dierenartsen over de hele wereld. Dechra zijn geschiedenis gaat terug naar het jaar 1819 toen het bedrijf werd opgericht onder een andere naam. Pas in 1854 ging het bedrijf zich richten op dierengeneeskunde. Deze jarenlange ervaring en innovatie zie je terug in de producten van Dechra. De kennis en kunde wordt vertaald naar optimale voeding en voedingsstoffen voor het onderhoud en herstel van een goede gezondheid bij huisdieren. Goede voeding kan namelijk voor elke levensfase bijdragen aan een goede gezondheid en vitaliteit. Specific is een totaalpakket kattenvoer met als basis omega 3-vetzuren voor het ondersteunen van medische aandoeningen, zoals overgewicht, diabetes, blaasstenen, spijsverteringsstoornissen, allergieën, artritis, nier-, lever-, en hartproblemen. Hieronder wordt daar meer over verteld.

Vis staat centraal

Zoals de titel al verklapt, staat de vis centraal bij de voedingen van Specific. De overige ingrediënten selecteren we met zorg om de juiste voedingswaarde te creëren voor je kat. De belangrijkste reden om vis centraal te zetten in het voer is omdat het omega 3- en omega 6-vetzuren bevat. Deze vetzuren zijn essentieel bij vele processen in het lichaam, zoals het aanmaken van cellen en het behoud van gezonde hersen- en zenuwfuncties. Daarbij hebben deze omega vetzuren een ondersteunende werking bij spieren. Het lichaam van je kat kan deze voedingsstoffen zelf niet aanmaken, dus het is van belang om deze centraal te stellen in het voer. Omega 6-vetzuren zitten voornamelijk in eieren, gevogelte, noten en granen. Omega 3-vetzuren zitten alleen in vis.

Voedingsbehoeftes veranderen

Een verschil in leeftijd, grootte en mate van gezondheid zijn drie facturen wat op zichzelf al voor verschillende voedingsbehoeftes zorgt. Specific heeft een breed assortiment met allerlei verschillende soorten voer. Zo is er een lijn gericht op de leeftijd van je kat, een lijn gericht op grootte van je kat en een lijn gericht op de gezondheid van je kat. Medpets heeft allerlei soorten Specific voer in het assortiment op basis van de mate van gezondheid.

Aanbod

Medpets heeft allerlei gezondheidsspecifieke voedingsproducten van Specific in het assortiment. Van nieraandoeningen tot aan voer voor katten met overgewicht. De Specific Kidney Support FKW is lekker natvoer voor katten met nierproblemen. Specific Crystal Management FCD is weer speciaal samengesteld dieetvoer voor katten met urinewegproblemen. Zo is er voor elk gezondheidsprobleem wel ondersteunend voer te vinden voor je kat.

Toon filters