Equi-N-icE

Equi-N-icE

Dit product is niet langer leverbaar.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie

Productinformatie

Equi-N-Ice, guaranteed cool results

Equi-N-icE is al jaren bekend en geliefd bij veel dierenartsen, hoefsmeden en topruiters/amazones. Maar helaas was het koelprodukt lange tijd niet meer leverbaar in Nederland. Tot nu. Het afspuiten van paardenbenen na een geleverde inspanning kan preventief werken tegen blessures. Ook koeling bij beenblessures is belangrijk want koeling verzacht de pijn en onderdrukt ontstekingsreacties. Bij een blessure is het vaak gewenst om meerdere malen per dag te koelen, hierdoor zal er een sneller herstel optreden en kunnen ontstekingsreacties eventueel worden voorkomen. Equi-N-icE kan daar bij helpen en onttrekt de warmte uit het paardenlichaam waardoor het diep koelt, ipv van buitenaf de kou erin brengt. De vloeistof in combinatie met de bandage zorgen voor de koude temperatuur in het lichaam, zodra er contact is met zuurstof en warmte van het paardenlichaam. Dit is niet altijd voelbaar aan de buitenkant van het lichaam of op de huid. De bandage mag niet te dik aangebracht worden, om een goede werking te garanderen. Doordat er geen vrieskou aan te pas komt, is er ook geen gevaar voor onderkoeling of bevriezing van de huid. Ook is er geen geklieder met water, wat zeker vaak in de wintermaanden ook niet altijd voor handen is.

Een koeldeken voor uw paard

De Equi-N-icE rapid cooler deken is een uniek alternatief voor de traditionele zweetdeken. De deken is gemaakt van Coolmax materiaal, bekend van het reduceren van huidtemperatuur bij atleten. Na hoge inspanning kan het paard erg bezweet zijn en heeft soms een snelle koeling nodig. In plaats van de waterslang gebruikt u de rapid cooler deken met 250 ml Equi-N-icE coolant. Hierdoor geen stress van de hitte en de paarden herstellen sneller en uitdroging wordt vermeden. Koeling wordt vergroot door bewegende lucht.

De voordelen van de Equi-N-icE:

 • Diep koelende werking.
 • Temperatuur verlaagt ongeveer 10 a 15 graden in zo'n 20 minuten.
 • Is na aanbrengen zo'n 2 uur werkzaam.
 • Veilig en dopingvrij.
 • Geschikt voor bijna elke plaats, pees/hak/knie/kogel/sprong etc.
 • Bandage is herbruikbaar en machine wasbaar.
 • Altijd klaar voor gebruik, omdat je geen water of vriezer nodig hebt. (dus ideaal voor onderweg)
 • Tijdbesparend en eenvoudig in gebruik.

Verkrijgbaar in de volgende varianten:

 • De bandage is voor het eerste gebruik al gebruiksklaar en bevat dus al 80 ml. coolant.
 • De 500 ml. en de 1 liter coolant komen in een sprayflacon, u kunt hiermee de bandages en/of deken inspuiten. 500 ml is voldoende voor 6 koelbeurten en de literverpakking is goed voor ruim 12 koelbeurten.
 • De 2,5 liter coolant zit in een jerrycan en kan besteld worden wanneer u al over een sprayflacon beschikt of grotere hoeveelheden per keer gaat gebruiken. Met de 2,5 liter kunt u ruim 30 keer de bandages hergebruiken of 10 keer de deken koelen.
 • De deken wordt geleverd met 500 ml. coolant (genoeg voor 2 behandelingen met de deken).
 • Het stalpakket bevat 2 bandages en 3 zakjes van 180 ml. coolant. Dit is dus goed voor 4 koelbehandelingen van 2 benen.

Gebruiksaanwijzing:

De Equi-N-icE bandage drenkt ment in de coolant (koelvloeistof) en brengt deze aan om het been als normale bandage. De bandage zit in een zakje met sluitstrip en is voor het eerste gebruik al gebruiksklaar. Dit wil zeggen, deze bevat al 80 ml. coolant. Even kneden voor een goede verdeling van de coolant is wel noodzakelijk. De bandage blijft na aanbrengen zo'n 2 uur koud, en zal ongeveer 10 min. na het aanbrengen al met zo'n 10 graden gedaald zijn, na 20 min. kan dit zelfs 15 graden zijn. De coolant is heel lang houdbaar, en is veilig bij normaal gebruik, het bevat dus ook geen doping of andere verboden stoffen. Het spreekt voor zich dat het niet toegepast moet worden bij open wonden, dit zal namelijk prikken.

Product ID: 1702
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Equi-N-icE ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Equin ice
Door , 12 februari 2015

Meesterlijk goed spul ! Mijn paard stond met een peesblessure, met deze bandages hield ik zijn been makkelijk en goed koel. Als ik dit niet gebruikte dan stond hij een dag later met een dik en warm been, bandage erom en zijn been slinkt direct en de warmte is eruit. Aanrader !!!!

Top !
Door , 07 augustus 2014

Geweldig goed spul ! Paard stond met een terugkerende blessure aan zijn been, tobben met waterslangen en koelen etc tot ik de bandages van equi n ice ontdekte. Binnen een paar dagen was het been niet meer dik en of warm. Ondertussen kan ik weer alles met hem.

Beoordelingen 1 - 2 van 2