Chevivit E-Selen

Chevivit E-Selen

Chevivit E-Selen is orale gel voor paarden om tekort aan vitamine E, selenium en Omega 3 vetzuren op te vangen.

Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk hier geschikte alternatieven.

  • Deskundig dierenartsadvies
  • Smaakgarantie
  • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
  • Gratis retourneren *
  • Productinformatie

Productinformatie

Chevivit E-Selen

Chevivit E-Selen is orale gel voor paarden om tekort aan vitamine E, selenium en Omega 3 vetzuren tegen te gaan.

Chevivit E-Selen zorgt voor een verbeterde biologische beschikbaarheid van de werkzame stoffen, waardoor de ingrediënten zo optimaal mogelijk opgenomen en benut kunnen worden.

De meeste vitamines en mineralen zitten ruim voldoende in ruwvoer en/of maakt het paard zelf aan. Van alle vitamines is E de meest kritische, paarden hebben daar sneller een tekort aan dan aan andere vitamines. Het zit voldoende in gras maar gaat vrij snel achteruit in hooi als dit ouder wordt. Paarden die geen beschikking hebben tot gras (maar op uitsluitend hooi leven), lopen hierdoor dus eerder een tekort op. Van selenium is bekend dat het in bepaalde gebieden, waaronder Nederland, steeds minder in de grond wordt gevonden. Het gevolg is dat er soms tekorten ontstaan in gras en hierdoor ook in hooi.

Kenmerken

Vitamine E is samen met selenium belangrijk voor de spierfuncties en de vruchtbaarheid. Vitamine E en selenium zijn nodig bij de afvoer van onder andere spierafvalstoffen (zoals melkzuur). Daarnaast zorgt vitamine E voor een verbetering van het huidoppervlakte relief en de bevordering van het vochtgehalte van de hoornlaag. Een vitamine E en selenium tekort wordt gekenmerkt door een verslechtering van de spieren (van skelet en hart) en een gebrekkig werkend immuunsysteem. Spierstijfheid is een duidelijk waarneembare symptoom van een tekort. Symptomen van een overdosering aan selenium zijn onder andere haarverlies in manen en staart en horizontale scheuren in de hoef die aan de hiel beginnen.

Vitamine E en selenium zijn nauw aan elkaar verbonden in de werking in het lichaam, het een kan niet goed zijn werk doen zonder het ander. Dat is de reden dat u deze twee bij voorkeur tegelijk toedient.

Verzorging van de spieren

Vitamine E en selenium helpen het lichaam bij de afvoer van melkzuur, dat ontstaat tijdens inspanning van de spieren. De afvoer van melkzuur helpt bij het verminderen van spierstijfheid. Vitamine E verbetert tevens de conditie en de vruchtbaarheid en is dan ook zeer geschikt voor gebruik bij sportpaarden en fokpaarden.

Toepassingen

  • Stijve/stramme spieren
  • Verbetering van sportprestaties en de belastbaarheid tijdens training
  • Werkt als antioxidant en verwijdert vrije radicalen die schade aan de lichaamscellen kunnen aan brengen

Praktisch en voordelig

Paarden vinden het aanvullend diervoeder Chevivit E-Selen/E over het algemeen erg lekker en nemen het makkelijk op. Met het handige doseerpomje is het nauwkeurig, makkelijk en handig toe te dienen in de juiste dosering zonder veel verspilling. Met één verpakking kunt u bij dagelijks gebruik ruim 4 maanden doen, dit zorgt ervoor dat het een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Dosering

Dosering (1.000 mg Vitamine E acetaat en 2,5 mg selenium per dosis.): 2 ml per dag (is een pompje) direct in de mond of over het voer. Geef niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Overdoseren van Vit E is niet goed en vooral niet nodig.

Product ID: 150
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Chevivit E-Selen ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Prima
Door , 13 augustus 2022

Dit product ben ik gaan geven op aanraden van de dierenarts en drie maanden na geven bloedonderzoek laten doen en toen waren de waardes goed. Ik vind het pompsysteem goed. In het begin moet je het even ontluchten en tegen het eind krijg je vaak wat luchtbelletjes mee maar zolang er vloeistof in zit pompt dit er goed doorheen. Mijn paarden eten het gemakkelijk weg over het voer of gewoon in de mond.

Waardeloos pompsysteem
Door , 10 december 2020

Zeer prijzig product maar hopelijk zeer effectief. Dat moet ik nog afwachten. Maar het pompsysteem is vreselijk. 1x pompen = 2ml zegt de bijsluiter. Er komt vaak lucht of slechts 1 druppel uit. Nu dus pielen met een spuitje om per keer 2 ml uit dat flesje te krijgen. Grrr.... En dat voor €70,-

Beoordelingen 1 - 2 van 2