Bodembedekking konijn

Er zijn vele soorten bodembedekking op de markt. Een bodembedekker heeft een absorberende en isolerende functie. Daarnaast kan het ook dienen als zachte ligplaats voor het konijn. Er zijn ook bodembedekkers die stofvrij zijn gemaakt, ideaal voor dieren die gevoelig zijn voor stof.

Pellets

Er zijn verschillende soorten pellets (korrels) die je als absorberende bodembedekker kunt gebruiken. Je kunt dit over de hele bodem van het verblijf doen, maar als jouw konijn gebruik maakt van een toiletbak kun je het ook alleen in de toiletbak gebruiken. Deze korrels zijn minder stoffig dan bijvoorbeeld houtschaafsel. Voorbeelden van deze bodembedekking zijn de houtkorrels van PeeWee en de plantaardige pellets van Cat's Best Universal.

Stro

Stro wordt vaak gebruikt als bodembedekking voor zowel binnen- als buitengehouden konijnen. Stro is verkrijgbaar in verschillende soorten zoals gerste- en tarwestro. Deze bodembedekker heeft isolerende eigenschappen maar absorbeert minder goed. Om deze reden wordt stro vaak in combinatie met andere bodembedekkers gebuikt. Voor konijnen die gevoelig zijn voor stof kun je bijvoorbeeld Supreme Tiny Friends Farm - Supasoft Bedding gebruiken. Deze zachte bodembedekking is gemaakt van gehakseld gerstestro en bevat minder stof dan regulier stro.

Bodembedekking uit vezels

Medpets heeft verschillende bodembedekkers uit vezels in haar assortiment. Een voordeel van deze bodembedekkers is dat ze over het algemeen minder stof bevatten. Een voorbeeld hiervan zijn de cellulose bodembedekkers van Carefresh. Deze recyclede vezels uit planten absorberen goed en voelen zacht aan. Daarnaast is er Supreme Tiny Friends Farm - Tumblefresh, gemaakt van overtollige houtpulp. Als je liever geen katoen of cellulose vezels wilt gebruiken, kun je ook kiezen voor de Chipsi Climate Floor. Deze absorberende mat van hennepvezel is vrijwel stofvrij en geeft hierdoor minder kans op irritatie van de luchtwegen van het konijn.

Toon filters