Vlooien - Teken

Vlooien

Bijna alle honden en katten hebben wel eens last van vlooien. Vlooien zijn kleine, zwarte parasieten die in de vacht van de kat leven. Vlooien kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen en leggen honderden eitjes in de vacht.

Er zijn diverse kenmerken die wijzen op vlooienbesmetting. Als jouw kat last heeft van vlooien, dan zal hij veel meer dan gebruikelijk aan zijn vacht gaan krabben. Daardoor zal de kat ook meer last van haaruitval hebben. Soms heeft een besmette kat ook kale plekjes en korstjes door het vele krabben/bijten. Om te controleren of jouw huisdier vlooien heeft kun je het beste een vlooienkam gebruiken.

Anti-vlooienmiddelen

Antivlooien middelen zijn verkrijgbaar in de vorm van pipetten, halsbanden, tabletten, sprays en shampoo.

Teken

Teken kunnen voor veel overlast zorgen en allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Goede preventie en snel ingrijpen bij problemen is essentieel voor de gezondheid van een dier. Er zijn diverse producten tegen teken verkrijgbaar. Vele zijn combinatieproducten die zowel tegen teken als vlooien werken. Bij veel producten zullen teken wel eerst moeten bijten voordat ze gedood worden. Daarom is het altijd verstandig om jouw hond regelmatig op teken te controleren en vastgehechte teken alsnog zo snel mogelijk te verwijderen met een tekenhaakje.

Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit