Op reis met huisdieren

Veiligheid staat voorop

Wist je dat er, afhankelijk van het land waar je (door)heen reist, andere eisen gesteld kunnen worden omtrent het vervoeren van jouw huisdier? Zo is het bijvoorbeeld in Duitsland verplicht een autogordel, hondenrek of reiskennel te gebruiken. In het Medpets assortiment vind je verschillende producten om jouw dier veilig en volgens de eisen te kunnen vervoeren.

Een comfortabele reis zonder angst, stress of reisziekte

Veel huisdieren vinden het niet zo prettig om te reizen. In sommige gevallen kunnen ze erg gestrest of angstig zijn, dit kan te maken hebben met een eerdere traumatische ervaring. Daarnaast kunnen dieren ook last hebben van reisziekte. In dat geval kunnen ze onrustig zijn, kwijlen of braken. Gelukkig zijn er supplementen en andere producten beschikbaar om het onderweg zo comfortabel mogelijk te maken!

Altijd eten en drinken bij de hand

Het is belangrijk dat jouw dier regelmatig vers water kan drinken. De Road Refresher Pet Travel Bowl is bijvoorbeeld handig voor in de auto. Jouw hond kan onderweg water drinken zonder dat het water uit de bak klotst. Daarnaast vind je in ons assortiment meer praktische voer- en drinkbakken voor op reis. Zo heb je met de Curver Petlife Food Travelkit alles bij de hand: een waterbak, voerbak en een voorraadbak voor bijvoorbeeld brokken.

Houdt jouw viervoeter koel

In de zomer kan de temperatuur in de auto flink oplopen. Tijdens de reis (en ook tijdens de rest van de vakantie) kun je jouw dier verkoeling bieden door bijvoorbeeld een Aqua Coolkeeper Jacket in te zetten. Deze koeljas zorgt ervoor dat jouw hond de warmte gemakkelijker kwijtraakt.
Let op: laat jouw trouwe viervoeter nooit achter in een stilstaande auto, ook niet met een Aqua Coolkeeper!

Scalibor Protectorband

De Scalibor Protectorband is een halsband die honden gedurende vijf tot zes maanden tegen het aanhechten en bloedzuigen door teken en het steken door zandvliegen en hartwormmuggen beschermt. Op deze wijze kunnen respectievelijk tekenziektes, leishmania en hartwormbesmettingen voorkomen worden. Aangezien deze insecten/parasieten specifiek voorkomen in Zuid-Europa is de Scaliborband dé halsband voor de hond die mee gaat op vakantie!

Toon filters