Huid- en vachtproblemen bij honden en katten

De huid is veruit het grootste orgaan van het lichaam. Van alle gezondheidsproblemen waar honden en katten mee te maken kunnen krijgen, komen huid- en vachtproblemen dan ook het meest voor. Huid- en vachtproblemen gaan vaak gepaard met jeuk, huiduitslag, kale plekken en wonden. Andere symptomen zijn schilfers tussen de haren, eczeem, een slechte geur of verkleuring van de huid.
Er zijn allerlei oorzaken die de klachten kunnen veroorzaken, zoals (voedings)allergieën, schimmels en parasieten zoals vlooien, teken of mijten. Na het stellen van de juiste diagnose, kun je je hond of kat zo goed mogelijk behandelen en ondersteunen.
Goede vachtverzorging is belangrijk bij het voorkomen van huidproblemen. Ondersteuning van de huid en vacht draagt bij aan de algehele gezondheid van je dier!

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten