Tranquigel

Tranquigel

Tranquigel is een rustgevend middel in de vorm van een gel voor honden. Niet geschikt voor gebruik bij vuurwerkangst.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Gratis verzending vanaf €49,-
 • Voor 20:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie
 • Bijsluiters

Productinformatie

Vanwege een wetswijziging is dit product niet meer vrij verkrijgbaar. Vanaf dit moment kunt u het product uitsluitend via een behandelend dierenarts voorgeschreven en geleverd krijgen.

Tranquigel

Een bezoek aan de dierenarts of tijdens transport kan uw hond stress en spanning ervaren. Het kan dan van pas komen om uw huisdier te kalmeren. Dit kan met het rustgevende middel Tranquigel. Let op: alleen gebruiken bij noodzaak en na overleg met uw dierenarts.

Let op

 • Tranquigel (acepromazine) is een rustgevend middel, geen angstremmer. Het is niet geschikt voor gebruik in situaties waarbij angst een grote rol speelt, zoals bijvoorbeeld bij vuurwerkangst of bij angst voor onweer. Acepromazine maakt dieren gevoeliger voor geluid, terwijl ze er niet meer op kunnen reageren. Ze lijken dus uiterlijk erg rustig, maar eigenlijk wordt de angst alleen maar erger. Wij raden het product tijdens de jaarwisseling af!
 • Het wordt niet geadviseerd Tranquigel te gebruiken bij katten en kleine honden. Door het lichte gewicht van deze katten en honden is het moeilijk de benodigde hoeveelheid Tranquigel goed te doseren.

Contra-indicaties

 • Dieren met hypotensie (lage bloeddruk), shock of hypovolemie (onvoldoende bloedtoevoer)
 • Dieren met hypothermie (onderkoeling)
 • Dieren met coagulopathieën (bloedstollingsstoornis) of anemie (bloedarmoede)
 • Dieren met hart- en/of longaandoeningen
 • Dieren met epilepsie
 • Bij boxers of andere honden met overgevoeligheid voor acepromazine of één van de hulpstoffen

Werking

Tranquigel is een geelgekleurde pasta en bevat als werkzaam bestanddeel acepromazine maleaat. Acepromazine behoort tot de farmacologische groep van de neuroleptica. Het heeft een dempende werking op het centrale en perifere zenuwstelsel. De mate van sedering is dosis-afhankelijk. De werking van acepromazine komt tot uiting in sedering, afnemen van spontane motorische activiteit, onderdrukking van geconditioneerde reflexen en van agressie of vijandig gedrag. Na orale toediening wordt acepromazine redelijk goed geresorbeerd en de werking treedt in circa 1 uur na toediening en blijft gedurende 8-12 uur gehandhaafd.

Meer informatie over dit product kunt u vinden in de bijsluiter.

Bijwerkingen hond

Hypotensie (lage bloeddruk), tachycardie (snelle hartslag), verhoging van de ademhalingsfrequentie, aritmieën (hartritmestoornis), miosis (vernauwing van de pupil), tranenvloed en ataxie (evenwicht- en bewegingsstoornis).

Dosering

Eén verpakking bevat 10 doseringen. Aanbevolen hoeveelheid is 1 dosering per 35 kg lichaamsgewicht voor een lichte sedering.
Deze dosering is een richtlijn en dient aan elke patiënt te worden aangepast (echter niet overschrijden), rekening houdend met de diverse factoren die de gevoeligheid voor seditiva kunnen beïnvloeden. Bij langer gebruik dienen de doseringen elke 12 uur te worden herhaald.

Product ID: 67
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Tranquigel ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Niet geven aan uw kat!!
Door , 06 oktober 2016

Onze kater kon totaal niet tegen dit middel. Binnen een paar seconden waren zijn pupillen verwijd en was zijn ademhaling bijna weg. Gelijk naar de dierenarts en hier kreeg hij medicatie en moest hij een nacht blijven. Door dit aan onze kat te geven zijn we €150 kwijt. (1/3 van de toegestane dosis gegeven)

Antwoord van Medpets

Beste meneer of mevrouw, Bedankt voor uw productbeoordeling. Wat erg dat uw kater zo heftig gereageerd heeft op dit middel. Dit is een heel sterk middel en we adviseren het alleen bij echte noodzaak en in overleg met uw dierenarts te gebruiken. Voor kleine honden en katten is het heel moeilijk te doseren en wordt er al gauw teveel gegeven. Daarom adviseren we dit alleen bij grotere honden te gebruiken. Voor een alternatief middel kunt u contact opnemen met dierenarts@medpets.nl Met vriendelijke groet, Team Medpets

Kalmeert goed
Door , 28 mei 2015

Goed

gebruik tranquigel
Door , 30 november 2014

ik gebruik 1 druppel bij een onhandelbare trim, prima spul je kunt dan gewoonvlot werken, en de hond is relaxed en gaat accoord tijdens het werk, kwispelt weer wanneer hij van tafel is.

geen
Door , 28 september 2014

De tweede keer werkte het minder

ervaring tranquigel
Door , 11 februari 2014

Onze hond weegt 32 kg en kreeg op advies dierenarts 0,5 dosering. Werking al binnen een paar minuten. Hij had nog amper kracht om te lopen en had erg lodderige ogen. Het was een zielig hoopje. Werking ongeveer 2,5 uur. Ik vond het een zeer heftig effect en ga dit niet meer gebruiken.

Beoordelingen 1 - 5 van 5
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten