Tick Off

Het is lekker weer en je besluit op pad te gaan met je hond. Wat is er dan fijner om naar het bos te gaan en lekker te ontspannen? Let wel op, er kruipen nogal wat beestjes rond die mogelijk voor gevaar kunnen zorgen. Zo ook de welbekende teek: een griezelig beestje dat voor vervelende ziektes kan zorgen. Gelukkig hoef je je niet onnodig zorgen te maken als je bewust met teken omgaat.

Tekengevaar

Wanneer de teek langer dan 24 uur vast heeft gezeten op de gastheer, kan hij zijn maaginhoud met akelige ziektes hebben geleegd. Gelukkig draagt de teek de ziektes niet meteen over. Dat betekent: hoe sneller je de teek verwijdert of doodt, hoe kleiner de kans op een gevaarlijke ziekte. Bekende ziektes zijn de ziekte van Lyme, Ehrlichiose en Babesiose. Niet elke teek hoeft een ziekte te dragen. Ben jijzelf of je huisdier onverhoopt toch gebeten door een teek? Verwijder de teek dan zo snel mogelijk (binnen 24 uur) met een tekenpen of pincet en trek deze inclusief pootjes en kop uit de huid.

Teken voorkomen en bestrijden

De producten van Tick Off helpen jouw hond te beschermen tegen teken en daarnaast ook tegen vlooien. De Tick Off Combispray is een doeltreffende spray die jouw harige vriend tot wel 4 weken tegen teken beschermt. De spray is eenvoudig aan te brengen. Bovendien is de Combispray 10 weken werkzaam tegen vlooieneieren en -larven. Geeft u de voorkeur aan een Spot-On? De Knijpampullen van Tick Off dien je eenvoudig toe door de vloeistof tussen de vacht van je hond te druppelen. Aanwezige teken en vlooien in de vacht worden binnen 24 uur gedood. Daarnaast biedt de vloeistof tot 4 weken een afwerende werking tegen vlooien en teken. Is jouw hond na het wandelen in het bos gebeten door een teek? Dan kun je er ook voor kiezen de Tick Off Wash Away Shampoo te gebruiken. Door je hond simpelweg te wassen met de shampoo, is hij snel weer teek- en vlovrij! De shampoo heeft een afwerende werking van minimaal 2 weken.