>
>
>
>
Specific Kidney Support FKD/FKW

Specific Kidney Support FKD/FKW

 • Product afbeelding van Specific Kidney Support FKD/FKW
 • Product afbeelding van Specific Kidney Support FKD/FKW
 • Product afbeelding van Specific Kidney Support FKD/FKW
 • Product afbeelding van Specific Kidney Support FKD/FKW
Productafbeelding /4
Product afbeelding van Specific Kidney Support FKD/FKW

De verpakkingen van Specific Kidney Support FKD en FKW zijn veranderd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Bekijk hier het vernieuwde droogvoer Specific Kidney Support FKD of het natvoer Specific Kidney Support FKW.

   Meer informatie

Gratis verzending
Vanaf €49,- binnen NL

Verzendkosten €3,95
Bij besteding tot €49,-

Productinformatie

De verpakkingen van Specific Kidney Support FKD en FKW zijn veranderd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Bekijk hier het vernieuwde droogvoer Specific Kidney Support FKD of het natvoer Specific Kidney Support FKW.

Specific Kidney Support FKD/FKW

Specific Kidney Support FKD/FKW dieetvoeding draagt bij aan het vertragen van nierfalen. De voeding bevat een beperkt fosforgehalte waardoor de overlevingskansen van uw kat worden vergroot. Een te hoog fosforgehalte in het bloed kan beschadigingen aan de nieren veroorzaken. Specific Kidney Support FKD/FKW vermindert de belasting van de nieren door middel van een lager eiwitgehalte. Dit zorgt voor een verminderde productie van afvalstoffen die door de nieren moeten worden uitgescheiden waardoor de kans op misselijkheid en braken bij uw kat afneemt. Daarnaast helpt Specific Kidney Support FKD/FKW bij:

 • Het tegengaan van een verhoogdebloeddruk door een verlaagd natriumgehalte
 • Het vertragen van nierfalen dankzij een verhoogd gehalte omega 3-vetzuren
 • Het voorkomen van een tekort aan vitaminen
 • Een slechte eetlust en gewichtsverlies te voorkomen door middel van smakelijke voeding

Samenstelling

Het eiwitgehalte in Specific Kidney Support is verlaagd om de aanmaak van eiwitafbraakproducten te verminderen en zodoende de kans op azotemie (een hoog gehalte aan afvalstoffen in het bloed) bij nierpatiënten te beperken. Door het gebruik van hoogwaardige eiwitten wordt er, ondanks het verlaagde eiwitgehalte, toch voldaan aan de aminozuurbehoefte van de patiënt. Het kopergehalte in Specific Kidney Support is verlaagd omdat de koperuitscheiding bij patiënten met leverproblemen minder efficiënt kan zijn. Het gehalte aan omega 3-vetzuren in de voeding is verhoogd om de verergering van nierfalen bij nierpatiënten te vertragen. Bij katten met een hartaandoening gaan Omega-3 vetzuren extreme vermagering tegen en verminderen zij een te hoge bloeddruk en de samenklontering van bloedplaatjes. Door de uitstekende smaak helpt Specific Kidney Support om een verminderde eetlust als gevolg van nierinsufficiëntie te compenseren.

Indicaties

 • Katten met chronische nierinsufficientie
 • Katten met leverinsufficientie (niet bij degene met ook galstase!)
 • Congestief hartfalen, te hoge bloeddruk, oedeem (vochtophoping)
 • Uraat-, oxalaat-, of cystinestenen in de urinewegen

Contra-indicaties

 • Kittens
 • Drachtige of lacterende poezen
 • Patiënten met galstase
 • Katten met struvietstenen

Dosering

De aanbevolen voedingsduur is 6 maanden. Zorg altijd voor voldoende water. Het wordt aangeraden om voor gebruik informatie in te winnen bij uw dierenarts.

Samenstelling FKD (droogvoer)

Tarwe, maïs zetmeel, dierlijk vet, maïs eiwit, aardappel eiwit, visolie, rijst, eieren, cellulosepoeder, mineralen, vismeel, vitaminen en sporenelementen, gehydrolyseerde gisteiwit, psyllium, taurine, trikaliumcitraat, zonnebloemolie, tryptofaan , lysine, L-carnitine en anti-oxidanten: BHA, BHT, ascorbylpalmitaat en propylgallaat. Dit product bevat geen synthetische kleur-of smaakstoffen.

Samenstelling FKW (natvoer)

Varkensvlees, vis, zonnebloemolie, maïs, visolie, eieren, poedervormige cellulose, trikaliumcitraat, mineralen, psyllium, rijst, vitaminen en sporenelementen, taurine, methionine, L-carnitine. Dit product bevat geen kunstmatige anti-oxidanten, kleur-of smaakstoffen.

Product ID: 726
Beoordelingen voor Specific Kidney Support FKD/FKW

Heb je ervaring met Specific Kidney Support FKD/FKW ? Geef ons dan je mening over dit product.

“goed”

Door 

Drie van mijn vier oude katten krijgen Kidney Support natvoer. De ernstigste patient is erg opgeknapt en ze vinden het product alle drie lekker

“?”

Door 

Mijn katten stellen het op prijs als de paté wat sappiger is. Het kleeft te veel.

“goed”

Door 

nu zijn katten met nierproblemen een drama met eten,maar dit gaat...vooral het natvoer

“Lekker!”

Door 

Ik heb voor mijn kat de kleine kuipjes natvoer gekozen en hier eet hij écht van. Van de andere merken met brokjes in saus in sachets likt mijn kat alleen de saus op. Daardoor werd hij steeds magerder, maar deze kuipjes worden écht gegeten. Omdat het meer is dan die mini blikjes geef ik het vaak in tweeën.

“lekker”

Door 

de kat at alles op. dat wil zeggen dat het lekker is want een grotere kieskeurige poes bestaat niet.

“zeer goed product”

Door 

huiskat heeft al 4 jaar nierproblemen en deze zijn nu onder controle sinds we zijn overgeschakeld op specific kidney support.

“Lekker”

Door 

Nu heb ik het geluk dat mijn nierpatiënt bijna alles eet, maar deze kuipjes natvoer bijzonder graag. De overgang van normaal voer op nierdieetvoer was geen enkel probleem.
Ik meng het met een beetje warm water.

“Eindelijk gevonden”

Door 

M'n kat was nooit een grote eter maar sinds nierfalen was vastgesteld werd het nog moeilijker om iets smakelijkst voor te zetten. Dit is het enigste natvoer waarbij hij zijn bakje helemaal leeg eet.

“Specific natvoer ”

Door 

Een van de weinige soorten natvoer die onze poes met nierfalen lekker vindt. Soms lengen we het een klein beetje aan met warm water. Uit de kunst.

“Vleesjes ok, korreltjes niet geliefd”

Door 

De vleesjes zijn heel fijn en mals. Dit was een van het weinige dieet-eten dat onze kat Thomas opat.. Paar hapjes maar weliswaar, zijn eetlust was zeer slecht door zijn nierfalen. De korreltjes werden door geen enkele kat gegeten.

“Specific kuipjes en brokken”

Door 

Verkleurd als open en eenzijdig van smaak.
Mijn kat eet maar kleine beetjes tegelijk.
De brokken lust ze wel redelijk goed.

“Specific Kidney Support eet hij wel”

Door 

Ik neem aan dat het per kat verschilt maar na het proberen van het proefpakket, is dit 1 van de 3 producten die hij wel eet. Helaas niet altijd, maar als ik het afwissel, gaat het redelijk.

“wat de bestelling betreft , dat kon niet beter”

Door 

het is een eerlijk goed produkt en de katten die niet ziek zijn zouden dit zonder problemen lekkere droog voeding vinden; mijn kat is bijzonder kieskeurig en nu hij ziek is , is het nog erger; ik heb al zeker 8 produkten (droog en natte voeding) geprobeerd en hij wil geen van alle eten ; het enige dat wel soms lukt is het vlootje paté van specific kidney support.Ik blijf zeker de droog voeding aanbieden, want af en toe eet hij daar ook wat van.

“Goed”

Door 

Mijn kat lust het nat voer uit de doosjes.

“prima”

Door 

heb een kat met nierproblemen de brokjes bevallen prima

“prima”

Door 

mijn kat eet dit natvoer graag het ruikt lekker met open maken zodat ze meteen eraan begint

“Onze kattin vindt het droogvoer lekker ”

Door 

Na vele soorten dieetvoer nu eens specific droogvoer geprobeerd. Onze kattin mousty van 15 jaar vindt dit lekker. Hopelijk blijft het zo. De korrels ruiken wel sterk naar vis.

“Heel erg lekker”

Door 

Heel lekker de 100 gram bakje lekker smeuïg en ruikt ook lekker echt een aan winst voor mijn kat

“Voeding”

Door 

Dit voer schijnt toch wel het allerlekkerst te zijn. Onze kater eet er zoveel van dat hij weer helemaal begint aan te komen!

“specific kidney support ”

Door 

zeer goed product, na jaren van systematische achteruitgang van de nierfunctie bij onze kater is dit helemaal gestabiliseerd. Poes voelt zch goed in zijn vel , eet wat minder (ondertussen 12 jaar oud) maar de nierfunctie en algemene toestand zijn prima, we geven het hem ondertussen al meer dan 2 jaar. Ik ga zeker niet meer veranderen

“Gewoon”

Door 

In het begin vonden de poezen het droogvoer goed maar nu willen ze het niet meer eten.

“Specific”

Door 

Nog steeds Jasper's favoriete eten! Men kan hier ook heel eenvoudig water aan de pate toevoegen zodat hij meer drinkt!

“goed product”

Door 

Kat neemt dit nu al bijna een jaar (krijgt niets anders) en sindsdien geen klachten meer eigen aan nierdisfunctie. Wel kleine porties geven want zodra het product water heeft opgenomen na bvb een halve dag wordt de rest niet meer opgegeten tot er een verse portie wordt aangeboden. Maar de kat eet wel degelijk voldoende en drinkt ook regelmatig.

“Prima brokje”

Door 

Ik heb deze brokjes gekocht om mijn kater wat afwisseling te bieden. Voor deze brokjes geldt hetzelfde als voor de Trovet-brokjes, waar ik ook een beoordeling voor heb geschreven. Met deze brokjes, de Trovet en de Royal Canin Select heb ik 3 verschillende dieetbrokjes die mijn kieskeurige katerman allemaal lust en daar ben ik heel blij om. Zijn etensbakje blijft zo interessant voor hem, want wat zou er nou weer inzitten?

“Specific kidney support pate”

Door 

De kat vind het heerlijk.

“heel goed eten hij vind het lekker lust het heel graag ”

Door 

ik heb al zoveel eten geprobeerd met mijn kat van 13 jaar en dit is toch het beste uit de test gekomen ben blij dat ik het heb besteld via mijn dierenarts hij eet zijn bordje helemaal leeg van de trovet liet hij wel staan mar van dit voer eet hij alles op ik ben daar super blij mee en zal het zeker weer gasn bestellen

“top”

Door 

aanrader

“Smakelijk en verantwoord!”

Door 

Eindelijk een smakelijke en verantwoorde voeding voor een kat met nierfalen die ander dieetvoer niet of nauwelijks wil eten en daardoor sterk vermagerde. Onze Sjakie was van ruim 6 kilo afgevallen naar 4 kilo, omdat hij geen enkel dieetvoer wilde eten. Dankzij het Specific nat voer dat we warm serveren met behulp van een beetje gekookt water, weegt Sjakie nu 4,8 kilo en vindt hij het nog steeds lekker!

“Goed”

Door 

Goede voeding.

“Mevr.”

Door 

Onze kat met nierproblemen lust geen enkel niervoer, al veel merken geprobeerd. Maar deze, die eet hij wel! Kleine beetjes, maar toch super. Ik ben er erg blij mee.

“Jammer”

Door 

Jammer genoeg eet de poes er niet of nauwelijks van. En de geur is voor mijzelf niet zo lekker. Niet onze keuze dus.

“Brokjes lekker kuipjes niet”

Door 

Mijn katten vinden de brokjes erg lekker, voor de kuipjes haalt de een haar neus op en de anderen zijn er ook niet dol op.

“Goed”

Door 

Onze poes wil dit wel eten, niet in 1 keer bakje leeg maar ze eet het wel

“Lekker voer”

Door 

De kat eet het gemakkelijk. Het is wel zo dat de hele keuken ernaar ruikt, dus snel opeten maar.

“Lekker voer!”

Door 

Onze kat vind dit meestal erg lekker!

“Specific pate”

Door 

Dit product maakt het voeren van mijn kat met nieraandoening wel zo gemakkelijk aangezien beiden (ook de kat zonder nieraandoening) dit lekker vinden.

“goed”

Door 

Dit product was een welgekomen afwisseling bij de andere dieetvoedingen. Alhoewel mijn kat niet van zo'n fijne mousse houdt eet hij hier toch van. Ik ben blij dat ik toch kan afwisselen en hem niet steeds hetzelfde moet voorzetten want dan zou het helemaal catastrofaal worden. Dus gelukkig bestaat dit product ook weer.

“Goed”

Door 

De poes eet de vlootjes met afwissling van Royal Canin zakjes en Hill's k/d zakjes. De droge voeding van Hill's k/d eet hij dagelijks.

“Specific Kidney Support - natte voeding”

Door 

Super product! Mijn oude kater vindt het zeer lekker!

“Lekker en goed!”

Door 

Onze kat van 16 jaar oud was sterk vermagerd vanwege nierinsuficientie. Ze eet het nat voer graag en is inmiddels ook weer goed aangekomen. De bijbehorende brokjes lust ze niet.
Ze krijgt nu alleen het nat voer.

“Specific”

Door 

Mijn kat vind dit voer zeer lekker,
Eet haar bordje leeg, andere merken moet ik dikwijls weggooien omdat ze er een beetje van eet en de rest laat verdrogen,
dit voer krijgt de kans niet om uit te drogen!!!!
Hopelijk iets van lange duur.

“lekker”

Door 

Mijn Billie vindt die voer heel smakelijk.

“Prima”

Door 

Mijn katten lusten dit graag, maar willen daarnaast ook afwisseling.

“kattebrokjes”

Door 

Nooit eerder dit product gehad maar de kat vindt het lekker

“Helaas, de dat vond het toch niet lekker”

Door 

Op zoek naar een nierdieet dat onze poes van 16 jaar lekker vond heb ik het natvoer geprobeerd. Ze leek het te gaan eten, elke dag iets meer in haar vorige voer toegevoegd. Maar helaas weigerde ze plotseling na een aantal dagen toch elk voer waar maar een beetje Specific in zat. Het was het zoveelste merk dat ze weigerde te eten, dus Specific is daar in zeker niet uniek. Het was moeilijk om een nier dieet voor haar te vinden dat ze wilde eten.

“oordeel”

Door 

Ik heb 2 katten, 1 met een serieuse nieraandoening. Het mooie is dat beiden het natvoer van Specific erg lekker vinden, dit maakt het voeren wel zo gemakkelijk.

“Mijn katten vinden dit lekker”

Door 

Mijn katten eten dit voer graag.

“Kat lust het niet zo graag”

Door 

Het product ruikt goed maar onze kat lust enkel Royal canin renal.

“goed product, met een lekkere smaak voor de kat”

Door 

Goed product. Mijn katten vinden het erg lekker. En de brokken en vlees maaltijd doen hun werk goed.

“goed”

Door 

De katten eten het (vooral de korrels) en het is goed voor ze. De kuipjes drogen rap uit

“goed product”

Door 

Onze kat lustte dit voer vanaf het eerste moment. Ben heel blij dat het gelukt is haar opnieuw aan het eten te krijgen. En binnen de maand is haar gezondheidstoestand flink verbeterd.

“kat eet er goed van, ziet er goed uit en ruikt fijn.”

Door 

Goede voeding die blijkbaar effectief het probleem aanpakt, want na amper één maand waren de bloedwaarden van onze kat al flink verbeterd.

“aanrader”

Door 

De harde brokjes worden door mijn 6 katten gegeten; de zachte voeding door 4. Was niet gemakkelijk om speciale voeding te vinden die ze eten. Een aanrader

“Specific Kidney Support”

Door 

Zowel de brokjes als het natvoer wordt hier lekker gevonden,
Na de brokjes geef ik de nierkat wel 5 ml water via een spuitje ivm obstipatie.

“Redelijk”

Door 

In het begin vond onze kat deze bakjes erg lekker, maar hij eet nu liever iets anders. Krijg de indruk dat het erg droog voor hem is, droogt ook heel snel uit en wordt hard als de verpakking eenmaal open is.

Schrijf je eigen beoordeling
beoordeling 1-4 van 4
1/1
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten