Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW
Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW
Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW

Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW

De Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW heeft een naamsverandering ondergaan. Bekijk nu de vernieuwde Specific Food Allergen Management FDD-HY (droogvoer) en Specific Food Allergen Management FDW (natvoer).

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie

Productinformatie

Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW

Specific FDD-HY/FDW is een compleet, uitgebalanceerd hypoallergeen dieet op basis van zalm of lam en rijst, dat voldoet aan de voedingsbehoefte van katten met voedselallergie. De hoogwaardige kwaliteit, de goed verteerbare ingrediënten, het geringe gehalte aan vezels en het verhoogde gehalte aan elektrolyten maken het dieet uitermate geschikt voor katten met maag-darm problemen, die veroorzaakt worden door een acuut verstoorde absorptie, slechte vertering of verminderde werking van de alvleesklier (pancreasinsufficiëntie)(in combinatie met pancreas-enzympreparaten).

Eigenschappen Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW

 • Droogvoer bevat gehydrolyseerd zalm eiwit (molecuulgewicht van minder dan 10.000 Dalton) met een hoge verteerbaarheid en een lage allergeniciteit.
 • Rijst heeft een lage allergeniciteit en een hoge verteerbaarheid, waardoor het een perfecte ingrediënt in hypoallergene diëten maakt. Rijst bevat geen gluten en zal derhalve worden toegelaten door katten met glutenallergie / intolerantie.
 • Natvoer is gemaakt op basis van lamsvlees en rijst. Lam is een bron van eiwitten met een hoge biologische waarde, en heeft een algemeen laag allergene werking, die lam perfect voor een hypoallergeen dieet maakt.
 • De voeding heeft een hoge verteerbaarheid, door de zeer hoge kwaliteit en zeer verteerbare ingrediënten.
 • Het dieet zorgt voor de ondersteuning van gezonde urinewegen door het vormen van een urine pH onder de 6.4.
 • Het koper- en zinkgehalte in de natvoeding is verhoogd voor het behoud van een optimale huid- en vachtconditie.
 • Psyllium Husk is een gel-vormende, oplosbare vezel die diverse malen het eigen gewicht aan vocht opneemt en bekend is om zijn gunstige effect op de regulering van de activiteit van het maag-darm kanaal.
 • Specific Food Allergy Management FDD-HY droogvoeding is geschikt voor alle leeftijden. Het is een complete, evenwichtige voeding met de aanbevolen niveaus aan voedingsstoffen voor groeiende en volwassen katten. Het dieet is daarom ook geschikt voor kittens.

Indicaties

 • Voedselallergie- of intolerantie
 • Als eliminatiedieet
 • Maag- darmaandoeningen
 • Exocriene pancreasinsufficienty

Natvoeding niet aanbevolen voor

 • Kittens
 • Drachtige of lacterende poezen

Let op

Om symptomen van voedselallergie te voorkomen is het erg belangrijk dat alleen Specific FDD-HY droogvoeding of Specific FDW natvoeding wordt gegeven!

Samenstelling droogvoer FDD:

Rijst, gehydrolyseerde eiwitten zalm, rijst eiwit, varkensvet, mineralen, poedervormige cellulose, vitaminen en sporenelementen, psyllium, zonnebloem olie, taurine.

Samenstelling natvoer FDW

Lam, rijst, zonnebloemolie, mineralen, psyllium husk, vitaminen en sporenelementen, taurine, methionine. Bevat geen kunstmatig antioxidanten, kleur- of smaakstoffen.

Product ID: 1204
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Specific Food Allergy Management FDD-HY/FDW ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Goed
Door , 09 maart 2018

Snelle levering en prima product

Prima product. Werkt goed bij onze kat(ten)
Door , 24 november 2017

Zoals gezegd, goede werking bij onze katten.

Werkt helaas niet
Door , 15 augustus 2015

Ik kocht het omdat mijn kat een voedselallergie heeft en frequent braakt. Mijn kat at dit voer met moeite, vond het waarschijnlijk niet lekker. Toch bleef ik het hem geven omdat de productbeschrijving veelbelovend was. Na een paar dagen moest hij er echter van braken. Toch weer blijven geven want kon ook toeval zijn, maar moest later weer braken. Gelukkig kon ik het product terugsturen.

+ -
Door , 30 mei 2015

Beide katten aten dit erg goed. Toen de samenstelling van de brokken veranderd was aten ze het beide niet meer! Toch blijven proberen, (met daarnaast de brokken van Royal Canin) 1tje is het weer gaan eten, eet alleen nog Specific. Andere eet alleen Royal canin. Wel top voeding voor de diarree!! Ik blijf het gebruiken voor me katjes.

veranderde smaak
Door , 18 februari 2015

Helaas door de veranderde samenstelling willen beide katten dit niet meer eten.

Eindelijk iets dat goed gaat
Door , 10 december 2014

Veel dierenartsbezoeken en testen verder, bleek dit het voer te zijn wat hij wel kan binnenhouden. Ik ben zo blij dat hij niet meer elke dag 1 of 2x overgeeft, het baarde me heel veel zorgen. Nu eet mijn kat weer normaal :)

Beoordelingen 1 - 6 van 7