Pipolino

De Pipolino zorgt gegarandeerd voor veel speelplezier bij jouw (huis)dier. De Pipolino is namelijk een speciaal, vulbaar speeltje dat geschikt is voor honden, katten, fretten en konijnen. Wanneer jouw dier de Pipolino wegrolt, zullen er heerlijke lekkernijen vrijkomen! Met de Pipolino stimuleer je jouw huisdier om te werken voor een traktatie. Daarnaast moet jouw huisdier goed nadenken hoe hij het beste de snoepjes te pakken kan krijgen. Dit speelgoed voorkomt verveling en zorgt ervoor dat jouw dier voldoende beweging krijgt. Bij de volgende dieren kan de Pipolino echt een belangrijke bijdrage leveren:

  • Dieren met overgewicht
  • Luie dieren
  • Dieren die zich snel vervelen
  • Dieren die schrokken

Hoe werkt de Pipolino?

Je kunt de Pipolino instellen op 5 verschillende standen. Hiermee bepaal je de moeilijkheidsgraad van het spel van makkelijk (waar veel gaatjes open zijn) tot moeilijk (waar er slechts enkele gaatjes open zijn). Het is de bedoeling dat jouw huisdier de Pipolino over de grond vooruitduwt. Mag jouw dier voor het eerst met de Pipolino spelen? Zorg er dan voor dat je duidelijk maakt wat precies de bedoeling is. Zo kun je de Pipolino zelf wat heen en weer bewegen, zodat jouw dier kan zien dat er lekkere snoepjes uit vallen. Begin ook altijd met de makkelijkste stand. Heeft jouw huisdier het spelletje door? Maak het spel dan moeilijker door minder gaatjes open te laten.

Welke Pipolino is geschikt voor mijn dier?

Bekijk in de tabel hieronder welke Pipolino geschikt is voor jouw (huis)dier. Ook vind je in deze tabel de diameter van de voergaatjes. Zo weet je precies welke snackjes er in de Pipolino passen.

Pipolino
Maat Geschikt voor Diameter van de voergaatjes
S Kittens/kleine kat en kleine huisdieren (konijn, fret, cavia) van 0,4 tot 4 kilo. 10 mm
M Katten en kleine honden van 1 tot 10 kilo. 12 mm
L Honden van 2 tot 25 kilo. 17 mm
XL Grote honden, hobbyvarkens en pony's van 25 tot 100 kilo. 20 mm
XXL Paarden (>100 kg) 20 mm