> Wat is het beste kattenvoer?

Wat is het beste kattenvoer?

Wat is het beste kattenvoer?

Wat het beste kattenvoer is, is in ieder zijn mening anders. Het is heel afhankelijk wat de voorkeur van jouw kat en jouzelf. Er zijn tegenwoordig ook zoveel verschillende merken op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blogartikel hebben wij voor jou een overzicht gemaakt met de populairste voedingen per categorie.

Beste kattenvoer gesteriliseerde kat

Het is tegenwoordig geen geheim meer dat katten makkelijk in gewicht toenemen na castratie of sterilisatie. Dit komt doordat de hormonen in het lichaam veranderen en dat heeft weer invloed op de spijsvertering. Een aantal voorbeelden van voedingen voor gecastreerde en gesteriliseerde zijn:

Beste natvoeding kat

Sommige katten geven voorkeur aan natvoeding. Belangrijk is dat je jouw kat voldoende natvoeding geeft, omdat de dagelijkse behoefte groter is met natvoeding dan bij droge brokken. Een aantal natvoedingen die vaak in de smaak vallen zijn:

Beste kattenvoer voor oudere katten

De voedingsbehoefte voor de oudere kat is anders dan voor volwassen katten. De ouder wordende kat kan namelijk meer ondersteuning nodig hebben aan de spieren en gewrichten. Een aantal voedingen voor de ouder worden kat zijn:

Beste graanvrije kattenvoer

Graanvrije voeding kan heel goed bijdragen als jouw kat last heeft van maagdarmklachten. Als je een graanvrije voeding geeft, is het wel van belang dat de voeding verder compleet is en alle behoeftes van jouw kat vervullen. Een aantal voorbeelden van populaire graanvrije voedingen zijn:

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog vragen over voeding voor jouw kat? Neem gerust contact op met ons veterinaire team via dierenarts@medpets.nl of bel 0186- 57 55 28.

Nooit iets missen?

Ben je altijd op zoek naar dé manier om jouw huisdier het allerbeste te geven? Onze Medpets nieuwsbrief staat vol met tips, adviezen en natuurlijk onze acties en kortingen. Schrijf je nu in!

Voorwaarden nieuwsbrief

Deel dit artikel