Gezondheidsvoeding Kat

Goede voeding is van essentieel belang voor onze gezondheid en vitaliteit. Datzelfde geldt vanzelfsprekend ook voor jouw kat. Als jouw kat gezond is, wil je natuurlijk graag dat dat ook zo blijft. Door de juiste voeding aan je huisdier voor te schotelen, zet je al een flinke stap in de goede richting. Standaard voer wordt doorgaans prima gegeten door katten. Soms kan het toch verstandig zijn om je kat extra te ondersteunen in de vorm van gezondheidsvoeding. Hieronder lees je waarom.

Gezondheidsvoeding voor katten

Gezondheidsvoer is preventieve voeding, die speciaal is aangepast aan de behoefte van jouw kat. Welk type voer jouw kat nodig heeft, hangt af van uiteenlopende factoren, waaronder leeftijd, grootte, ras, genetische aanleg voor huid-, gewrichts- of gebitsproblemen, neiging tot overgewicht en meer. Medpets biedt jouw kat kwalitatief hoge, evenwichtige en goed uitgebalanceerde gezondheidsvoeding van grote topmerken. Je vind hier droog- en natvoer van merken als Royal Canin, Hill’s, Sanimed, Specific en meer! Hieronder worden een aantal factoren uitgelicht.

Leeftijd

Goede voeding is in elke levensfase van jouw kat belangrijk. Een baby eet niet hetzelfde als een volwassene en datzelfde geldt ook voor jouw kat; elke levensfase komt met een andere voedingsbehoefte. Om je kitten een goede start te geven, geef je speciaal daarvoor bedoeld gezondheidsvoer, zoals Wildcat Karoo Kitten. In de volgende fase ga je over op voer voor junior’s, vervolgens voor volwassen en tot slot voor je oudere kat. Zo geniet jouw gezonde kat op ieder moment van zijn leven van goed voer.

Ras

Er bestaan talloze soorten kattenrassen, met elk hun eigen specifieke voedingsbehoefte. De voedingsbehoefte van een Maine Coon – één van de grootste kattenrassen ter wereld – zal niet hetzelfde zijn als die van een Siamees. Elk ras kent gebreken; bepaalde kattenrassen hebben bijvoorbeeld meer kans op overgewicht, gewrichtsproblemen of andere, uiteenlopende klachten. Om jouw raskat preventief te ondersteunen, heeft Royal Canin rasspecifiek gezondheidsvoer ontwikkeld. Dit voer is aangepast op de specifieke behoefte van het ras. Je vind hier onder andere voedingen als Royal Canin British Shorthair Adult – Kattenvoer en Royal Canin Persian Adult – Kattenvoer.

Aandoening

Ook wanneer jouw kat meer risico heeft op een bepaalde aandoening, ondersteun je hem met gezondheidsvoeding. Door het geven van de juiste voeding, kun je je huistijger een hoop ellende besparen. Wist je bijvoorbeeld dat gecastreerde/gesteriliseerde katten meer kans hebben op overgewicht? Na de castratie of sterilisatie krijgt de kat meer eetlust, terwijl de vraag naar energie een stuk lager is dan voorheen. Goede voeding, zoals Veterinary HPM - Adult Neutered Cat, is dan van groot belang. Daarnaast vind je hier ook preventieve gezondheidsvoedingen voor katten met aanleg voor gebits-, gewrichts-, blaas-, spijsverterings- en huid- en vachtproblemen. Heeft je kat een allergie of reageert hij gevoelig op bepaalde voedingsmiddelen? Experimenteer dan eens met gezondheidsvoeding voor katten met een voedselallergie of -intolerantie.

Toon filters