Flevox Spot On Kat

Flevox Spot On Kat

Flevox is niet langer leverbaar. Voor een alternatief product kunt u op de pagina met vlooien- en tekenmiddelen voor katten kijken.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie
 • Bijsluiters

Productinformatie

Flevox Spot On kat

Flevox is een nieuwe pipet voor de behandeling van besmetting met vlooien en teken bij uw kat met fipronil als werkzame stof.

De bescherming van Flevox tegen een nieuwe besmetting met volwassen vlooien houdt tot 4 weken aan. Nieuwe vlooien worden binnen 48 uur na aankomst op het dier gedood. Tegen sommige tekensoorten is een werking van 1 week aangetoond. Maandelijkse toediening past in een goed bestrijdingsprogramma. Het is daarnaast belangrijk ook de omgeving te behandelen en aanvullende maatregelen te nemen (kleden en manden op 90graden wassen) om herbesmetting vanuit de omgeving te voorkomen.

Indicaties

Behandeling van besmetting met vlooien en teken. Bij de kat heeft het product een acaricide werking tegen teken die tot 1 week aanhoudt. Als Dermacentor reticulatus teken aanwezig zijn wanneer het product wordt aangebracht, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerst 48 uur, maar binnen een week worden gedood.

Contra-indicaties

 • Niet gebruiken bij kittens die jonger zijn dan 8 weken en/of minder dan 1 kg wegen vanwege het ontbreken van beschikbare gegevens.
 • Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts etc.) of herstellende dieren.
 • Niet gebruiken bij konijnen aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen optreden.
 • Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor fipronil of een van de hulpstoffen.
 • Niet oraal toedienen.

Dosering

Uitsluitend voor uitwendig gebruik. 1 pipet van 0,5 ml per kat plaatselijk op de huid aanbrengen.Het minimale behandelingsinterval is 4 weken.Spreid de haren tussen de schouders uit elkaar tot de huid zichtbaar is. Plaats de punt van de pipet op de huid en knijp zacht om de inhoud op de huid te legen. 1 pipet van 0,5 ml bevat het werkzame bestanddeel Fipronil 50mg en de hulpstoffen Butylhydroxyanisol (E320) 0,2 mg, Butylhydroxytolueen (E321) 0,1 mg.

Toedieningswijze

Spreid de haren tussen de schouders uit elkaar tot de huid zichtbaar is. Plaats de punt van de pipet op de huid en knijp zacht om de inhoud op de huid te legen. Het is belangrijk om u ervan te verzekeren dat het product op een plek wordt aangebracht waar het dier het niet kan aflikken en om er zeker van te zijn dat dieren elkaar na behandeling niet kunnen likken. Let erop dat de haren niet overmatig nat worden door het product omdat de haren er dan op de behandelplaats kleverig uit gaan zien. Mocht dit toch gebeuren dan verdwijnt dit meestal binnen 24 uur na aanbrengen, maar het kan tot 2 weken blijven bestaan.

Product ID: 1949
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Flevox Spot On Kat ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Flevox Spot On Kat
Door , 15 september 2016

Dit vlooienmiddel is waardeloos, werkt niet!! Mijn katten hebben nog steeds vlooien, zonde van het geld!

Antwoord van Medpets

Beste Netty, Bedankt voor uw productbeoordeling. Wat vervelend om te horen dat het gebruik van het spot-on middel tot nu toe niet doeltreffend is bleken. Bij een vlooienbesmetting is het essentieel alle honden en katten in een huishouden gelijktijdig te behandelen. Het is bij een besmetting van belang een middel te kiezen wat tegen zoveel mogelijk stadia werkzaam is. Reiniging van de omgeving is belangrijk aangezien een groot deel van de plaag zich hier bevindt. Naast het gebruik van een spot-on middel zijn ook andere factoren van belang; het gebruik van een omgevingsspray (http://www.medpets.nl/zoeken/omgevingsspray), grondig stofzuigen en het wassen van manden en kleden op hoge temperatuur. Afhankelijk van de ernst van de besmetting kan het langere tijd duren voordat een vlooienprobleem volledig onder controle is. Voor uitgebreid advies kunt u uiteraard contact opnemen met onze dierenarts. Dit kan telefonisch of via dierenarts@medpets.nl Met vriendelijke groet, Team Medpets

Goed
Door , 02 augustus 2016

Ik gebruik dit product al jaren voor mijn 5 katten en ze heb nooit last van vlooien.

Goed product
Door , 21 juli 2016

Goed vlooienproduct voor de katten. Ze hebben nog wel wat jeuk, maar ik heb geen vlo meer gevonden. Bij de bestelling kreeg ik een monster voor een product voor honden. Dat vond ik wel wat eigenaardig bij een bestelling voor katten, maar dit heb ik weg kunnen geven aan iemand die wel een hond heeft. De intentie was zeker goed, en wordt zeker gewaardeerd!

verpakking wil moeilijk los
Door , 15 juni 2016

verpakking wil moelijk los

slecht
Door , 30 oktober 2015

Kat heeft na gebruik van dit spul nog steeds vlooien, voor de honden dit ook gebruikt, zelfde slecht resultaat, zonde van mijn tijd en geld

nog geen ervaring
Door , 30 juli 2015

Dit is mijn eerste keer besteld en uitgegaan van de prijs. (goedkoper en het lijkt prima. Vandaar mijn voorzichtige 4 sterren. (voor de prijs) Frontline = allergie bij mijn katten :( ---> drama aan huidklachten) ( ook bij 1 van mijn honden trouwens dus dat = not done hier)

Beoordelingen 1 - 6 van 14