Fiprospot Kat
Fiprospot Kat

Fiprospot Kat

Fiprospot bevat fipronil en is geïndiceerd voor de behandeling van vlooienbesmetting en teken bij katten.

  • Deskundig dierenartsadvies
  • Smaakgarantie
  • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
  • Gratis retourneren *
  • Productinformatie
  • Bijsluiters

Productinformatie

Let op: Fiprospot Kat is helaas niet meer verkrijgbaar. Op de Vlooien - Teken pagina kunt u kijken voor een vervangend product.

Fiprospot Kat

Fipronil, de werkzame stof van Fiprospot, is wereldwijd het meest gebruikte molecule tegen vlooien. De Fiprospot heeft een uiterst innovatieve zelfstaande pipet. U kunt de pipet opvouwen en neerzetten zonder dat de vloeistof eruit morst. Erg gemakkelijk als u de kat nog moet vastpakken. Fiprospot werkt snel en effectief en is prijstechnisch een zeer interessante oplossing om uw kat te ontvlooien. Het middel werkt bovendien tegen teken. Het is verkrijgbaar voor de kat en als Fiprospot Hond voor honden in alle gewichtsklassen (2-10 kg, 10-20 kg, 20-40 kg, 40-60 kg) in zowel 3 als 6 pipets verpakking.

Indicaties

Voor de behandeling van vlooienplagen bij katten. Insecticide werking tegen nieuwe besmetting met vlooien gedurende 4 weken. Het product kan worden gebruikt als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis, indien dit eerder is vastgesteld door een dierenarts. Alhoewel Fiprospot geen onmiddellijke acaricide werking heeft aangetoond, werd een acaricide werkzaamheid voor maximaal een week aangetoond tegen de teek Ixodes ricinus. Indien de teken Ixodes ricinus bij toediening al aanwezig zijn, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood, maar binnen 1 week.

Contra-indicaties

Omdat er geen gegevens beschikbaar zijn, dient Fiprospot niet gebruikt te worden bij kittens jonger dan 8 weken en/of kittens die minder dan 1 kg wegen. Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs overlijden het gevolg kunnen zijn. Niet gebruiken bij dieren met een overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of een van de hulpstoffen.

Werkzaam bestanddeel

Fipronil 50,00 mg

Let op

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de droppels heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk uw kat dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien u ze vindt.

Product ID: 1982
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Fiprospot Kat ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
het werkt niet!
Door , 05 september 2016

Mijn grote kat (5kg) kreeg de fiprospot voor grote katten, de hele zomer door, altijd op tijd. Ze krabt en ze zit dus onder de vlooien, wat ik ook doe met dit spul. Deze week heeft ze twee keer een pipet gekregen, maar vandaag nog steeds vlooien! Waardeloos spul dus in mijn beleving!

Antwoord van Medpets

Beste Jantina, Bedankt voor uw productbeoordeling. Wat vervelend dat uw kat zoveel last van vlooien heeft. Het middel werkt over het algemeen goed, maar het grootste gedeelte van een vlooienbesmetting bevindt zich in de omgeving. In de omgeving zitten de eitjes en de larven en als deze zich tot volwassen vlooien hebben ontwikkeld zullen deze uw dier weer opnieuw besmetten. Daardoor lijkt het alsof een dier constant vlooien blijft houden. Omdat het middel vier weken werkt zullen ook de nieuwe vlooien gedood worden, maar dit kan een dag duren. Om deze reden heeft het geen zin om het middel vaker dan één keer per 4 weken te gebruiken. Het is middel is namelijk nog steeds op uw dier aanwezig. Een extra toediening kan alleen maar voor bijwerkingen zorgen. Het is vooral heel belangrijk ook de omgeving te behandelen. We adviseren eerst goed stof te zuigen en na 30-60 minuten de omgeving te behandelen met een omgevingsspray. Ook is het belangrijk de kleden en kussens waar uw dier op ligt op hoge temperatuur te wassen. Voor meer advies hierover kunt u contact opnemen met onze dierenarts op dierenarts@medpets.nl Met vriendelijke groet, Team Medpets

Prima
Door , 28 oktober 2015

Goed en goedkoop

vlooien
Door , 19 december 2014

goed resultaat

prima
Door , 16 september 2014

het lijkt goed te werken, redelijke prijs, dus prima produkt.

Super tegen teken.
Door , 01 juni 2014

Onze kat kwam steeds met zeker 3 teken per dag thuis. Zsm anti vlooien/teken spul besteld en de volgende dag was het binnen en de kat behandeld. Sinds dien 4 weken lang geen teek meer gehad!! Het leek wel een wonder, geweldig. Zelfs duurdere producten werkten niet zo goed.

Beoordelingen 1 - 5 van 5