Supreme Science - Fibafirst Cavia

Supreme Science - Fibafirst Cavia

Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk hier geschikte alternatieven.

Supreme Science - Fibafirst Cavia is een caviavoer vol met vezels voor een gezonde cavia.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie

Productinformatie

Supreme Science - Fibafirst Cavia

Door de unieke samenstelling en textuur van Supreme Science - Fibafirst Cavia voelt en ruikt het natuurlijk voor het dier en voorziet het in het natuurlijke voedingsgedrag. Het voer ziet er echt anders uit dan u van de meeste brokken gewend bent. Deze zijn vaak hard geperst maar de Fibafirst is juist een losse brok (het heeft ook niet echt de vorm van een brok) die een enorm hoog vezelgehalte heeft.

Andere manier van eten

In het begin kan het lijken of uw cavia veel moeite heeft om dit voer weg te krijgen. Het lijkt of hij moeite heeft met kauwen, lange tijd moet kauwen of blijkbaar veel moeite moet doen. Dit klopt ook, en daarom is dit voer ontwikkeld, het dier moet leren anders te gaan eten. Deze manier komt namelijk veel meer overeen met de natuurlijke eetgewoonten van cavia's. Geef de cavia naast de Fibafirst brok ook altijd nog hooi, en vers water.

Eigenschappen

Veel voedingen voor kleine huisdieren bevatten melasse (stroop) of andere suikerhoudende ingrediënten. Deze extra suiker in de voeding kan leiden tot te veel eten en overgewicht. Het kan ook gebitsproblemen veroorzaken. Fibafirst bevat alleen de beste natuurlijke ingrediënten en geen suiker.

 • Voeding met het hoogste vezelgehalte (30%)
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Onze vezels zijn 100% werkzaam
 • Bootst het natuurlijke voedingsgedrag na
 • Verbetert de leefomgeving
 • Bevordert tand op tand slijtage
 • Stimuleert het natuurlijke gedrag

Overstappen naar Fibafirst

De overgang naar Fibafirst moet geleidelijk gebeuren over een periode van 4-6 weken. Mix in het begin een klein beetje Fibafirst door de huidige voeding en verminder geleidelijk de huidige voeding en breidt de Fibafirst uit. Een snelle verandering van voeding kan spijsverteringsstoornissen veroorzaken, ook als er wordt overgegaan naar een betere voeding, dus wees voorzichtig! Als het dier gewend is aan een voeding met suiker, kan de overgang naar een natuurlijke voeding langer duren, houdt echter vol, omdat dit op lange termijn de gezondheid van het dier ten goede komt.

Voedingsrichtlijn Fibafirst Cavia

50 gr. per dag

Samenstelling

Timothy hooi, alfalfa stelen, tarwemeel, sojameel, ewrtenmeel, johannesbroodmeel, eiwitextract van alfalfa, havervlokken, lijnzaad, soja olie, zout, dicalcium fosfaat. Kan genetisch gemodificeerde soja bevatten.

Product ID: 2156
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Supreme Science - Fibafirst Cavia ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Top product voor mijn iets te dikke cavia's
Door , 03 december 2017

Mijn caviaatjes zijn helaas iets te dik, ook al laat ik hen overdag in een ruime ren in de kamer rondlopen. Op advies van de dierenarts heb ik Fibafirst voor cavia's uitgeprobeerd. Het is én gezond, voor hun darmen/stofwisseling en tanden én, nog belangrijker, zij vinden de stokjes heerlijk. Ik breek de staafjes in 6 stukjes en geef ze overdag en 's avonds hiervan (leg dit verspreid over ander caviavoer in hun voerbak).

vreemde ingredienten
Door , 18 februari 2014

Timothy is perfekt voor volwassen cavias. afalfa schijnt niet door volwassen cavias gegeten te mogen worden. als het als tweede ingrediënt genoemd wordt kan het aandeel ook nog eens hoog zijn. Lijkt mij dus niet veilig voor volwassen cavias. Smakelijk en veilig zijn twee verschillende zaken.

Top
Door , 30 november 2013

Onze cavias zijn er gek op en het verbetert de ontlasting.

Beoordelingen 1 - 3 van 3