Eliminall Kat
Eliminall Kat
Eliminall Kat

Eliminall Kat

Dit product is niet langer leverbaar. Frontline Spot On Kat is een geschikt alternatief.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Smaakgarantie
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie
 • Bijsluiters

Productinformatie

Eliminall Kat

Eliminall Kat is een spot-on oplossing tegen vlooien en teken bij de kat.

Bewezen effectief

Eliminall is een spot-on middel voor katten en honden tegen vlooien en teken. Eliminall bevat de reeds bekende fipronil als werkzame stof en is dus al effectief bewezen maar daarbij zuinig voor uw portemonnee. Het middel kan worden ingezet als basis van een vlooienpreventie strategie. Het werkt uitstekend wanneer u de vlooien en teken op uw huisdieren wil bestrijden. Net als bij andere producten de omgeving apart behandelen.

Tegen vlooien en teken

Eliminall werkt snel (vlooien zijn binnen 24 uur dood) en langdurig - vlooienbestrijding tot 4 weken bij katten en tot 8 weken bij honden. Daarnaast biedt Eliminall bescherming tegen teken, bij katten gedurende 1 tot 4 weken (afhankelijk van het soort teek).

Indicatie(s)

Voor de bestrijding en preventie van vlooien en tekenbesmetting bij katten. Het product heeft een persisterende insecticide werking tot 4 weken tegen vlooien en een acaricide werking tot 4 weken tegen Ixodes ricinus en tot 1 week tegen Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus sanguineus. Indien sommige soorten teken (Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus sanguineus) bij toediening al aanwezig zijn, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood, maar binnen 1 week. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis, indien dit eerder is gediagnosticeerd door een dierenarts.

Niet gebruiken bij:

 • Kittens jonger dan 2 maanden oud en/of aan kittens die minder dan 1 kg wegen (aangezien dit niet specifiek getest is, waardoor de geschikte gegevens ontbreken)
 • Zieke (systemische ziek, koorts, etc.) of herstellende dieren.
 • Konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen optreden.
 • Honden, daar dit tot verkeerde dosering kan leiden (gebruik de veilige hondendoseringen).
 • Overgevoeligheid voor de actieve stof, dimethyl sulfoxide of een van de andere hulpstoffen.

Dosering

1 pipet Eliminall voor de kat bevat als werkzame stof: Fipronil 50 mg.

Hulpstoffen: Butylhydroxyanisole (E320) 0,10 mg en Butylhydroxytolueen (E321) 0,05 mg.

Toedieningswijze

 • Haal de pipet uit het triplex zakje. Houd de pipet rechtop.
 • Draai en trek de dop van de pipet.
 • Draai de dop om en plaats de achterkant van de dop op de pipet.
 • Duw en draai de dop rond op de punt van de pipet om de pipet te openen, verwijder dan de dop van de pipet.
 • Duw de haren van het dier tussen de schouderbladen opzij tot de huid goed zichtbaar is.
 • Plaats de punt van de pipet direct op de huid en knijp zachtjes in de pipet om de pipet leeg te maken. Breng de inhoud aan, bij voorkeur op twee plaatsen, één aan de basis van de schedel en een tweede 2-3 cm verder naar achter.

De haren moeten uit elkaar geduwd worden en het product dient op de huid aangebracht te worden. Tijdelijke vachtveranderingen (klittende/vette vacht en/of resten op de vacht) kunnen worden waargenomen op de plaats van toediening, deze veranderingen verdwijnen normaal binnen 24 uur.

Product ID: 1951
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Eliminall Kat ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Super product
Door , 19 maart 2016

Werkt even goed als Advantage en is goedkoper, helemaal tevreden.

Prima spul
Door , 14 maart 2016

Makkelijk aan te brengen en kat kan er goed tegen. Geen kale plekken of uitslag. 1 dag ruikt het een beetje maar daarna is de lucht weg. Gebruik het al jaren en nooit last van vlooien.

Mijn beoordeling
Door , 02 november 2015

Goed produkt

Werkt niet goed genoeg!
Door , 14 oktober 2015

Ik heb het 3 weken geleden bij mijn beide katten in de nek gedaan. Het pipetje is niet goed uit te drukken maar goed, dat neem ik dan wel voor lief. Maar dat de vlooien nog steeds over mijn katten lopen vind ik niet juist. Volgende keer ga ik gewoon weer naar mijn eigen middel, dan maar iets meer betalen.

Antwoord van Medpets

Beste Jessica Snik, De vlooieneitjes en –larven bevinden zich niet op uw hond of kat, maar in de directe omgeving. Stofzuigen, juist in de hoeken en langs plinten is heel belangrijk, maar kan toch nog niet voldoende zijn om alle eitjes te verwijderen. Een goede omgevingsspray, zoals bijvoorbeeld Indoor-X Ongediertespray of Bolfo Fleegard Spray is vaak nodig om vlooien, larven en eitjes te doden. Het wassen van ligkussens en dekens helpt ook. Hier in dit artikel http://www.medpets.nl/vlooien-bestrijden-bij-hond-en-kat/ vind u alles over de verspreiding van vlooien en vlooieneitjes. Alleen uw kat behandelen tegen vlooien als hij/zij die al heeft is niet voldoende de vlooien bevinden zich in warme plekken in de omgeving. Zolang niet alles wordt behandeld blijft uw kat last houden van de vlooien. Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op. Met vriendelijke groet, Team Medpets

Heel Goed
Door , 31 juli 2015

Heel Goed

prima levering en product
Door , 23 juni 2015

Spot on werkt goed en kat ondervindt er weinig hinder van (geen huidirritatie e.d.). Ruikt wel enigszins, maar is na 24 uur verdwenen.

Beoordelingen 1 - 6 van 21