Ecolamp

Let op: De Ecolamp en Ecolamp Service Kit zijn helaas niet meer verkrijgbaar. De Ecolamp wordt gebruikt om op een preventieve manier uw honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels gezond te houden. De Ecolamp helpt namelijk bij het bestrijden van dierenziektes en -allergieën die zich door de lucht verspreiden.

 • Deskundig dierenartsadvies
 • Gratis verzending vanaf €59,-
 • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
 • Gratis retourneren *
 • Productinformatie

Productinformatie

Let op: De Ecolamp en Ecolamp Service Kit zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Voor een vervangend product kunt u kijken in de Luchtwegen - Keel categorie hond of Luchtwegen - Keel categorie kat.

De lucht wordt door een krachtige ventilator aangezogen via de zijsleuven in de Ecolamp. De lucht gaat eerst door een speciaal ontwikkeld HEPA-filter om stof en pollen op te vangen. Vervolgens gaat de lucht ook nog langs de hightech Philips UV-C lamp waardoor virussen, schimmels en bacteriën onschadelijk worden gemaakt. Als laatste wordt via de voet van de Ecolamp de schone lucht naar buiten afgevoerd. De Ecolamp is zeer makkelijk te installeren: stekker in het stopcontact, schakelaar aan en klaar! De werking van de Ecolamp is door een onafhankelijk laboratorium getest. De resultaten zijn significant.

Schone en gezonde lucht

De Ecolamp zorgt op een veilige preventieve manier voor schone en gezonde lucht, vrij van ziektekiemen en pollen. De Ecolamp maakt in de lucht levende bacteriën onschadelijk. Overdraagbare infectieziekte krijgen bijna geen kans zodat dieren vrijwel geen ziekte meer aan elkaar overgeven en mensen geen last hebben van allergische reacties veroorzaakt door dieren of pollen.

Ecolamp en honden

 • Kennelhoest is zeer besmettelijke ziekte die veroorzaakt kan worden door verschillende bacteriën en virussen. Ze veroorzaken een ontsteking van de luchtpijp en diepere luchtwegen en tevens schade aan deze luchtwegen. Meestal wordt de eerste infectie veroorzaakt door een virus zoals het virus dat ook verantwoordelijk is voor hondenziekte.Door de schade kunnen andere virussen en bacteriën zich nestelen in het beschadigde weefsel met ergere problemen tot gevolg. Gezien de besmettelijkheid ervan zal de ziekte zich snel verspreiden in plaatsen waar veel honden bij elkaar zitten, zoals in kennels, dierenzaken, pensions of hondenshows.
 • Het parvovirus is een zeer besmettelijke aandoening bij honden. Men spreekt ook van kattenziekte omdat het gelijkaardige parvovirus infectie bij de huiskat ook frequent voorkomt. Het parvovirus van de kat is echter niet besmettelijk voor honden. Parvovirose komt ondanks vaccinatie nog steeds vrij veel voor, voornamelijk bij pups. Vaak breekt de ziekte pas enkele dagen tot weken na de infectie uit, zodat in sommige gevallen de eigenaar een 'gezonde' pup kocht die plots erg ziek wordt. Het is bijna onmogelijk om dan te bewijzen dat de infectie gebeurde bij de verkoper. Het grote gevaar van parvovirus is het feit dat het zeer lang (tot een jaar) in de omgeving kan overleven en dat het veel ontsmettingsmiddelen kan weerstaan. Besmette dieren scheiden massale hoeveelheden virus uit. Het is dus mogelijk dat een hond de ziekte krijgt omdat er een jaar eerder een besmet dier op dezelfde plaats was!
 • Allergieën zijn veel voorkomende ziektes bij honden. Er zijn zeer veel allergische aandoeningen bij honden bekend en de meeste komen vaak voor bij specifieke rassen.
 • Atopie is een allergische reactie van de huid op stoffen die in de lucht zweven, zoals bepaalde planten, dieren of pollen.
 • Hondenziekte (de ziekte van Carré of distemper), is ene ziekte die veroorzaakt wordt door het hondenziektevirus. Dit virus is tevens besmettelijk voor fretten. Het hondenziektevirus tast de zenuwcellen van de hond aan.

Ecolamp en latten:

 • Ademhalingsziekten zoals astma.
 • Infectieziekten zoals niesziekten, kattenziekten, kattenaids en leucose.
 • Immuunziekten zoals allergieen en Eosinofiel Granuloom.

Ecolamp en vogels:

Ook vogels hebben veel baat bij de Ecolamp. Deze dieren zitten vaak dicht op elkaar waardoor ziekten makkelijker worden verspreid. We zien dan ook dat de Ecolamp geliefd is bij vogelkwekers, die het gebruiken voor inpandige hobbyruimten zoals vogelhokken, zolderruimten, garages en nachthokken. De Ecolamp helpt o.a. het voorkomen van de volgende ziekten:

 • Aspergillus (schimmels) en Aspergillose (schimmelinfectie ).
 • Bacteriële infectieziekten zoals; Psittacose ( Chlamydia, papegaaienziekten).
 • Virale infectieziekten zoals; Polyomavirus, PBFD, KDS en het Reovirus.
 • Ziekten bij duiven: Paratyphus-Salmonellose. (Bacteriële infectie), Het Geel, Coccidiose, Paratyfus, Ornithose, Circovirus, Streptococcen, Het Snot.

Ecolamp Service Kit

Het wordt sterk aangeraden om ieder jaar de Philips UV-C lamp te vervangen, want bij intensief gebruik gaat de Philips UV-C lamp gemiddeld 1 jaar mee. Dit wil niet zeggen dat de lamp dan niet meer brandt, maar het verliest dan wel zijn kracht en werking. Geadviseerd wordt om het Hepafilter 2 maal per jaar te vervangen. Hierdoor behoudt de Ecolamp zijn optimale werking. De Ecolamp Service Kit bestaat dan ook uit één Philips UV-C lamp en twee Hepafilters.

Product ID: 1891
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Ecolamp ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Heel goed
Door , 03 januari 2020

Ik heb de ecolamp al 8 jaar in huis. Hij werkt perfect. Ik heb deze aangeschaft nadat we 3 kittens in huis kregen en we met meerderen in huis jeuk kregen en niesbuien. Al na 24 uur de ecolamp aangehad te hebben werd de lucht in huis voelbaar anders. Niezen was over en de jeuk ook. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee.

Beoordelingen 1 - 1 van 1