> Do’s en don’ts met Halloween

Do’s en don’ts met Halloween

Do’s en don’ts met Halloween

Je huisdier laten schrikken met Halloween kan ongetwijfeld leuk beeldmateriaal opleveren, maar het kan ook voor onnodige stress en spanning zorgen bij jouw hond of kat. Kies in plaats daarvan voor een activiteit waar jouw huisdier ook van geniet, zoals een fijne wandeling in het bos! Speciaal voor jou hebben we alle goede en minder goede ideeën voor deze Halloween op een rijtje gezet:

Geheel in stijl

Don't:

Het is ontzettend verleidelijk om met Halloween je huisdier een leuk en vooral eng kostuum aan te trekken. Hoewel dit in de meeste gevallen natuurlijk erg schattig is, is het toch een heel slecht idee. Zo’n kostuum zit in de meeste gevallen namelijk erg oncomfortabel, waardoor je vriendje gestrest en angstig kan worden. Daarnaast kan kleding van synthetische stoffen veel te warm worden voor je viervoeter.

Do:

Wil jij toch graag die enge Halloweenfoto maken van je huisdier? Denk dan eens aan een griezelig speeltje, zoals dit bloederige mes van P.L.A.Y. Pet. Erg leuk voor hond en baasje!

We gaan eropuit!

Don’t:

Halloweenfeesten en -optochten worden steeds populairder. Het kan leuk lijken om je hond hier mee naartoe te nemen, maar je doet hem er waarschijnlijk geen plezier mee. Drukke menigten en gekke outfits kunnen bij jouw huisdier voor stress en spanning zorgen. Het is immers zijn taak om jou te beschermen en omringd door mensen in gekke kostuums kan het lijken alsof het gevaar overal is. In dit soort situaties kan je je viervoeter dus beter lekker thuis laten, of zorgen voor een fijne vertrouwde plek waar hij zich terug kan trekken.

Do:

Maak een fijne avondwandeling met je dier. Laat hem bijvoorbeeld heerlijk ravotten in een speelbos of in een hondenspeelplaats. Zorg er wel voor dat jij en je hond altijd goed zichtbaar zijn in het donker. Dit kan bijvoorbeeld met een lichtgevende halsband of met een LED-lampje aan de riem of aan je tas.

Trick or treat

Don’t:

‘Trick or treat’ is de welbekende traditie met Halloween waarbij kinderen verkleed langs de deuren gaan voor snoepgoed. Met een beetje geluk komen ze met een emmer vol lekkers thuis. Hoewel een snoepje of koekje op zijn tijd niet zoveel kwaad kan voor de kids, is het erg ongezond voor onze viervoeters. Geef je hond dus zeker geen deel van de opgehaalde buit!

Do:

Mensenvoedsel is dus geen goed idee voor je dier, maar dat wil niet zeggen dat ze niet iets lekkers lusten! Bij Medpets hebben we een ruim assortiment aan heerlijke koekjes en snacks voor jouw hond of kat. Heb je tijd over? Bak dan eens deze herfstige pompoen cupcakes met je huisdier!

Deel dit artikel