> Checklist: Huisdier niet mee op vakantie, waar let je op?

Checklist: Huisdier niet mee op vakantie, waar let je op?

Checklist: Huisdier niet mee op vakantie, waar let je op?

Het is niet altijd mogelijk of wenselijk je huisdier mee te nemen op vakantie. Je moet dan op tijd nadenken waar je hond of kat gaat verblijven en wie er voor gaat zorgen.

In dit blogartikel vind je belangrijke checklists waar je aan moet denken wanneer je op vakantie gaat en je hond of kat thuis blijft. De opties zijn vaak, dat je huisdier thuis blijft en verzorgd wordt, dat ze tijdelijk naar een pension gaan of gaan logeren bij kennissen.

Mijn hond of kat gaat naar een dierenpension

Als je huisdier naar een dierenpension gaat is het belangrijk dat je op tijd een plekje reserveert bij een dierenpension dat bij jou en je huisdier past. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Heeft het dierenpension een bewijs van vakbekwaamheid en een Dierbaar-keurmerk?
  • Is het dierenpension aangesloten bij DIBEVO? Dit is handig mocht er een klacht zijn na het verblijf van je hond of kat.
  • Kun je je huisdier ook brengen als het medicijnen krijgt of speciale voeding? Mag je eigen voer meenemen?
  • Is er een eigen dierenarts? Of komt er regelmatig een dierenarts over de vloer? Zijn er speciale procedures bij ziekte van een pensiongast?
  • Is het er schoon? Hoe zijn de verblijven eruit? Zitten de dieren alleen of met meer dieren samen? Kunnen ze lekker bewegen? Kunnen honden en katten uit 1 huishouden bij elkaar blijven?
  • Welke eisen stelt het dierenpension met betrekking tot vaccinaties, chip en parasietenbehandeling (vlooien, teken en wormen)? Zijn er aanvullende gezondheidseisen?

Ga er vooraf dus even kijken en zorg dat je weet hoe het dierenpension werkt. Pas dan weet je of je je hond of kat er met een gerust hart naartoe brengt.

Mijn hond of kat blijft thuis

Sommige dieren kunnen beter thuis verzorgd worden. Dit kun je laten doen door bekenden. Er bestaat echter ook een Landelijke Oppas Centrale, waarmee je betaalde opvang kunt regelen. Andere mensen bewonen dan tegen een vergoeding je huis en verzorgen je huisdier. Zorg dus dat je altijd goede instructies achterlaat en goede afspraken maakt.

Mijn hond of kat gaat logeren

Je huisdier kan ook gaan logeren bij bekenden thuis. Zorg dan wel dat je alle spullen levert die je dier nodig heeft en dat je goede instructies achterlaat.

Checklists

Niks is makkelijker dan een lijstje die je kan afvinken als je op vakantie gaat. Speciaal daarom hebben wij checklists gemaakt waarop alle dingen staan waar jij rekening mee moet houden als jouw hond of kat thuis blijft tijdens jouw vakantie!

Lees ook ons blogartikel over reizen en een vakantie met en zonder huisdier . Bekijk ook onze checklist voor als je dier mee gaat op vakantie .

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons veterinaire team per email via dierenarts@medpets.nl.

Nooit iets missen?

Ben je altijd op zoek naar dé manier om jouw huisdier het allerbeste te geven? Onze Medpets nieuwsbrief staat vol met tips, adviezen en natuurlijk onze acties en kortingen. Schrijf je nu in!

Deel dit artikel