Royal Canin Renal Special

Speciaal voor honden en katten met nieraandoeningen

Nieraandoeningen komen relatief vaak voor bij honden en katten. Vooral oudere honden en katten kunnen hier last van krijgen. Wanneer een hond of kat een nieraandoening heeft, is dit vaak langdurig. De werking van de nieren verslechtert meestal progressief. Helaas is herstel niet mogelijk, maar wel kan er gekeken worden om de aandoening voor een lange periode onder controle te houden. Hierbij stelt jouw dierenarts een goed behandelingsplan voor met o.a. speciale dieetvoeding voor jouw hond of kat.

Royal Canin Renal Special

Wanneer jouw dierenarts een nieraandoening heeft geconstateerd bij jouw dier, wordt er vaak een speciale dieetvoeding aanbevolen. Royal Canin Renal Special is speciaal honden- en kattenvoer voor honden en katten met een chronische nieraandoening. Deze voeding helpt de nierfunctie van jouw hond of kat te ondersteunen. Naast de Renal Special heeft Royal Canin ook de normale Renal. Wat is het verschil? Puur en alleen de smaak! Royal Canin Renal Special is geïntroduceerd voor honden en katten die de normale Renal niet lekker vinden. Zo heeft de Renal Special een andere smaak. De textuur en de ingrediënten zijn exact hetzelfde als de normale Renal. Het enige verschil is de toevoeging die zorgt voor een andere smaak.

Belangrijke eigenschappen

Het recept van Royal Canin Renal Special is speciaal afgestemd op de behoeften van honden en katten met nierproblemen. Zo heeft dit voer een laag fosforgehalte. Door het aangepaste eiwitgehalte worden de nieren minder belast. Tot slot draagt de combinatie van zeoliet en FOS bij aan het verminderen van bijkomende maag-darmproblemen.

Is Royal Canin Renal Special geschikt voor mijn hond of kat?

Allereerst willen we je graag adviseren om eerst advies te vragen aan de behandelend dierenarts voor de beste voerkeuze. Royal Canin Renal Special kan ingezet worden bij verschillende aandoeningen, zoals:

  • Chronische nieraandoeningen
  • Ter preventie van terugkomende nier-of blaasstenen waarbij het nodig is de urine minder zuur te maken (uraatstenen, cystinestenen).
  • Ter preventie van terugkomende oxalaatstenen bij de hond / kat met een verminderde nierfunctie.

Royal Canin Renal Special is niet geschikt voor kittens en drachtige of zogende katten en teven. Ook is dit voer niet geschikt voor honden met hyperlipidemie en (een historie van) pancreatitis.

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten