Pet Remedy

Pet Remedy

Dieren die last hebben van angst en spanning, kunnen hierdoor aan angst en spanning gerelateerd gedrag vertonen. Dit gedrag kan voorkomen bij angst voor lawaai (zoals onweer of vuurwerk), een nieuwe omgeving (bijvoorbeeld in geval van verhuizing), verlatingsangst of de aanwezigheid van een nieuw gezinslid. Dieren kunnen in deze situaties ongewenst gedrag gaan vertonen zoals overmatig blaffen of likken en onzindelijk of vernielzuchtig worden. Wanneer deze situaties en dit gedrag je bekend voorkomen, dan kunnen de producten van Pet Remedy uitkomst bieden.

Pet Remedy bevat een unieke samenstelling van Valeriaanolie, Vetiver etherische olie, basilicum en salie. Pet Remedy werkt naar de lichaamseigen neurotransmitters en helpt om de hersenen de juiste signalen aan de zenuwen te laten afgeven. Bijvoorbeeld als het dier moet kalmeren of juist tot actie over moet gaan. In het geval van spanning of angst raken de zenuwen overgestimuleerd, wat leidt tot de diverse verschijnselen van spanning die bij huisdieren herkend kunnen worden. Pet Remey werkt direct en is zeer zacht in de kalmerende werking.

Valeriaanolie

Echte valeriaan is een kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie. Uit de wortelsok wordt het extract verkregen dat dient als hulpmiddel voor rustgevende producten. Er zijn wereldwijd meer dan 260 verschillende soorten Valeriaan, maar slechts enkele hebben kalmerende eigenschappen. Valeriaan wordt al eeuwenlang gebruikt als een effectief en veilig kalmerend middel. Pet Remedy bevat een lage concentratie valeriaan met een langzame afgifte, hierdoor werkt het erg vriendelijk op de stofwisseling van elke zoogdier en vogel.

Vetiver olie

Vetiver is een tropische grassoort, die oorspronkelijk uit India afkomstig is. De olie die gewonnen wordt uit de plant is bekend om zijn kalmerend en rustgevend effect.

Basilicum

Basilicum is een aromatisch kruid met weelderig groen blad. De olie wordt verkregen door waterdamp destillatie van het bloeiende kruid. In de aromatherapie wordt basillicum net als vetiver olie gebruikt vanwege het kalmerend effect.

Echte salie

Echte salie is een tweejarig kruid, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en delen van Europa. De olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de knoppen en bladeren van de plant. Dit kruid wordt geprezen als medicinale plant, met name vanwege zijn kalmerende eigenschappen.

Assortiment

Medpets heeft verschillende producten van Pet Remedy die jouw dier op een natuurlijke manier helpen bij angst en spanning. Zo kun je kiezen uit een verdamper, spray of kalmerende doekjes.