Milbactor

Milbactor

Milbactor is een ontwormingstablet van Ceva. Deze tablet is werkzaam tegen volwassen lintwormen en rondwormen van verschillende soorten. Tevens kan het ingezet worden ter preventie van hartwormziekte. Milbactor is er voor jonge kittens, volwassen katten, pups en kleine en grote honden.

Werkzame stoffen

De werkzame stoffen van Milbactor zijn praziquantel en milbemycine oxime. Deze stoffen zijn werkzaam tegen zweepwormen, haakwormen, spoelwormen, lintwormen en longwormen. Tevens kan het ingezet worden ter preventie van hartwormziekte.

Ontwormen kittens en pups

Ontwormingmiddelen doden de volwassen wormen die op dat moment aanwezig zijn bij jouw hond of kat. Pups moeten regelmatig ontwormd worden met een geschikt ontwormingsmiddel vanaf een leeftijd van 2 weken. De behandeling herhaal je iedere 2 weken tot 2 weken na het spenen. Vervolgens maandelijks tot een leeftijd van een half jaar. Kittens worden niet besmet in de baarmoeder, waardoor je de behandeling kan starten met een leeftijd van 3 weken en vervolgens ook iedere 2 weken herhalen tot 2 weken na het spenen. Kittens ontworm je hierna ook maandelijks tot een leeftijd van 6 maanden. Lacterende teven en poezen kun je gelijktijdig met de pups en kittens ontwormen.

Ontwormen volwassen dieren

Volwassen dieren kun je indelen in verschillende risicogroepen. Aan de hand van de risicogroep kun je bepalen hoe vaak het nodig is om je dier te ontwormen:

  • Risicogroep A: je hond of kat komt niet buiten of komt buiten maar heeft geen direct contact met park, zandbak, soortgenoten, speelweide, rauw vlees, slakken of prooidieren. Voor deze groep is 1 tot 2 keer per jaar ontwormen tegen spoelwormen voldoende
  • Risicogroep B: Hond of kat komt buiten en heeft wel direct contact met soortgenoten, park, zandbak of speelweide. Als jouw dier geen prooidieren en/of slakken eet en niet mee op jacht gaat is 4 keer per jaar ontwormen tegen spoelwormen voldoende. Als jouw hond of kat wel prooidieren of rauw vlees eet of mee op jacht gaat is het verstandig om vaker dan 4 keer per jaar te ontwormen.
  • Risicogroep C: Hond woont in gebied waar de vossenlintworm voorkomt en eet prooidieren en/of gaat mee op jacht. Het advies is om maandelijks te ontwormen tegen lintwormen.
Toon filters