Markus-Mühle

Verantwoord omgaan met dier en natuur is iets wat ze bij Markus-Mühle voorop stellen. In het idyllische ‘Westerwald’ produceert Markus-Mühle een natuurlijke en op de diersoort afgestemde voeding.

Stukje geschiedenis

Vijftig jaar geleden legde Josef Olberts de basis voor de ambachtelijke productie van voer voor dieren. Dit deed hij door te beginnen met het zelf ontwikkelen van eigen recepten voor een perfect uitgebalanceerde voeding voor dieren. De filosofie van zijn bedrijf, Markus-Mühle, luidt dan ook als volgt: “in harmonie met de natuur”. Deze filosofie is terug te vinden in de producten met hun bijna volledig natuurlijke, koudgeperste productieproces.

Denkend aan het welzijn van de wereld

Naast het produceren van natuurlijke dierenvoeding, zet Markus-Mühle zich ook in voor duurzaam dierenwelzijn en natuurbeschermingsprojecten met als doel nieuwe leefgebieden voor bedreigde dier- en plantensoorten te realiseren. Er wordt geen gebruik gemaakt van dierproeven en palmolie en de gehele productie draait op waterkracht.

Wat maakt Markus-Mühle hondenvoer uniek?

Een aantal aspecten die centraal staan bij de productie van de voeding van Markus-Mühle opgesomd:

  • Er is nog nooit gebruikt gemaakt van het toevoegen van vlees- en beendermeel
  • Geen toevoeging van onverteerbare groente- en graanbijproducten, zoals zemelen, kaf, soja-extract en tarwegluten
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde bestanddelen, chemisch afgeleide kleur-, spijsverterings- of conserveringsstoffen
  • Er wordt ook geen gebruik gemaakt van geen anorganische mineralen, zoals calciumcarbonaat, steenmeel of voederkalk
  • Er wordt wél gebruik gemaakt van essentiële vezels en nutritionele productiemethoden
  • Het voer wordt gemaakt in de vorm van nuggets om kauwen en speekselvorming te bevorderen
  • De afdeling kwaliteitscontrole van Markus Mühle zorgt voor een constante stabiele kwaliteit uit alleen de beste grondstoffen. Dit proces wordt geverifieerd door verdere ontwikkeling en certificeringen.

Assortiment

Markus-Mühle heeft verschillende lijnen voor honden in zijn assortiment zoals Markus-Mühle NatureNah. Deze voeding is een complete en koudgeperste droogvoeding met alle belangrijke onderdelen van een natuurlijke prooi. De Black-Angus lijn van Markus-Mühle is een complete droogvoeding bestaande uit een combinatie van eersteklas dierlijke eiwitten, de beste koolhydraten en zorgvuldig geselecteerde plantaardige componenten. Deze lijn is er speciaal voor honden in de leeftijdsklasse Junior, Adult en Senior.

Ook voor katten heeft dit merk overheerlijke voeding ontwikkeld. De lijn BeuteNah Kattenvoer is praktisch een prooi in een zakje met 98% eiwitten van dierlijke oorsprong. Katten zijn roofdieren en zouden zelfs kleine prooien prefereren op hun dagelijks menu. Dit feit heeft Markus-Mühle ertoe aangezet om, na vele jaren van intensieve ontwikkeling en met de know-how, nu ook een op de diersoort afgestemd droogvoer voor katten te produceren volgens het koudpersprocédé. Markus-Mühle heeft zich laten inspireren door de natuur en de receptuur gemodelleerd naar een natuurlijke prooi.